ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χάστε κιλά με τη δίαιτα του... κρύου!

Ίσως δεν φταίτε εσείς για το ότι δεν αδυνατίζετε, αλλά το…ζεστό και άνετο σπίτι σας!

Χάστε κιλά με τη δίαιτα του... κρύου!

Ίσως δεν φταίτε εσείς για το ότι δεν αδυνατίζετε, αλλά το…ζεστό και άνετο σπίτι σας!

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν ερευνητές από τοΠανεπιστήμιο του Μάαστριχτ σε μελέτη τους, που δημοσιεύεται στο περιοδικό γιαθέματα ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού «Trends in Endocrinology and Metabolism».

Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν, η συχνή έκθεση σε μέτριο κρύοαποτελεί έναν υγιεινό τρόπο αδυνατίσματος, προτείνοντας να κατεβάσουμε τονθερμοστάτη, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά, συνδυάζοντας τη σωματική άσκηση με τονα περνάμε τον χειμώνα περισσότερη ώρα σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Βάουτερ βαν ΜάρκενΛίχτενμπελτ του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ αναφέρουν ότιη χαμηλή θερμοκρασία, για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, αυξάνει τηνενεργειακή κατανάλωση στο σώμα, με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

Κεντρική ιδέα της θεωρίας σύμφωνα με τον Λίχτενμπελτ, είναι«να αφήσουμε τα σώματά μας να δουλέψουν ξανά για να ελέγξουν την θερμοκρασίατου σώματος».

Τέλος, στην έρευνα επισημαίνεται ότι υπάρχουν οφέλη για τηνυγεία, όταν οι άνθρωποι προσαρμόζουν τη θερμοκρασία των εσωτερικών χωρώνανάλογα με αυτήν που επικρατεί στο εξωτερικό περιβάλλον.