ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της δίαιτας...

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της δίαιτας...

Ίσως το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πολυάσχολες είναι η βασική αιτία που «καταδικάζει» τις δίαιτες σε αποτυχία.

Ίσως το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πολυάσχολες, είναι η βασική αιτία που «καταδικάζει» τις δίαιτες σε αποτυχία.

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από μία πρόσφατη βρετανική δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 500 εθελόντριες, ηλικίας 20 έως 65 ετών.

Για τις ανάγκες της δημοσκόπησης, οι ερευνητές ζήτησαν από τις γυναίκες να περιγράψουν την καθημερινότητά τους και τις διατροφικές τους συνήθειες, όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Σχεδόν το 70% απάντησε ότι ελλείψει χρόνου, στρέφονται στο γρήγορο και ανθυγιεινό φαγητό.

Παράλληλα, το 7% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν μπορούν να αντισταθούν στους πειρασμούς, με αποτέλεσμα να «τσιμπολογούν» ανάμεσα στα γεύματα, ενώ το 6% απάντησαν ότι, στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, τρώνε ελάχιστα όλη την εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο τρώνε ό,τι τις ευχαριστεί.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του 5% των εθελοντριών, που υποστήριξαν ότι «τρώνε για παρηγοριά» και του 4%, που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν το φαγητό ως «επιβράβευση» του εαυτού τους.

Ένα άλλο 4% είπαν ότι το μεγάλο τους πρόβλημα είναι οι κοινωνικές εκδηλώσεις, στις οποίες υπερκαταναλώνουν αλκοόλ και τα παχυντικά συνοδευτικά.

Τέλος, υπήρξαν και οι εθελόντριες που δήλωσαν ότι παρασύρονται, κατά τη διάρκεια της δίαιτας, από αυτά που καταναλώνει ο σύντροφός τους.