ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θαυματουργή η κανέλλα για διαβητικούς και άτομα με καρδιακά προβλήματα

Θαυματουργή η κανέλλα για διαβητικούς και άτομα με καρδιακά προβλήματα

Ιδιαίτερα ωφέλιμη για άτομα με αυξημένα επίπεδα σακχάρου και καρδιακά προβλήματα αποδεικνύεται η κανέλλα.

Ιδιαίτερα ωφέλιμη για άτομα με αυξημένα επίπεδα σακχάρου και καρδιακά προβλήματα αποδεικνύεται η κανέλλα.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το  Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας Western, στην Πομόνα της Καλιφόρνια, διαπίστωσαν ότι η λήψη συμπληρωμάτων κανέλας από πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων σακχάρου.

Παράλληλα, από τη μελέτη προέκυψε ότι η κανέλα μπορεί να ασκεί ωφέλιμη επίδραση σε πολλούς δείκτες της καρδιαγγειακής υγείας, όπως τη μείωση της ολικής χοληστερόλης, της κακής (LDL) χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ενώ αυξάνει την «καλή» (HDL) χοληστερόλη.

«Όταν συνδυάσαμε τα ευρήματα όλων των μελετών, διαπιστώσαμε ότι στους ασθενείς με τύπου 2 διαβήτη υπήρχε όφελος τόσο στα επίπεδα της γλυκόζης (σακχάρου) όσο και σε αυτά της χοληστερόλης», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ολίβια Φανγκ, επίκουρη καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα οφέλη της κανέλας ενδέχεται να οφείλονται σε μία από τις ουσίες που περιέχει, την κινναμαλδεΰδη, η οποία πιστεύουν ότι διεγείρει την παραγωγή και την δράση της ινσουλίνης - της ορμόνης που διασπά το σάκχαρο.

Με τη λήψη των συμπληρωμάτων οι ασθενείς πέτυχαν μείωση του σακχάρου νηστείας κατά σχεδόν 25 mg/dl. Η μείωση αυτή είναι πολύ σημαντική, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα αντιδιαβητικά φάρμακα συνήθως μειώνουν το σάκχαρο κατά 16 έως 58 mg/dl.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν έχουν εξακριβώσει πόση κανέλα χρειάζεται ένας διαβητικός γα να ωφεληθεί, ούτε με ποια συχνότητα πρέπει να την καταναλώνει.


 

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen