ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η νέα Ιατρική είναι πράσινη....

Η νέαιατρική είναι πράσινη, είναι φυσική. Πάνω απ’ όλα, είναι πρόληψη και η συμβουλή  είναι να  προσπαθούμε να προσέχουμε τη διατροφή μας και να ελέγχουμε τα επίπεδα τωνιχνοστοιχείων και μετάλλων  στονοργανισμό μας, τονίζει ο Δρ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, ειδικόςπαθολόγος επιστημονικός διευθυντής της Ορθοβιοτικής.
Η νέα Ιατρική είναι πράσινη....

Η νέαιατρική είναι πράσινη, είναι φυσική. Πάνω απ’ όλα, είναι πρόληψη και η συμβουλή είναι να προσπαθούμε να προσέχουμε τη διατροφή μας και να ελέγχουμε τα επίπεδα τωνιχνοστοιχείων και μετάλλων στονοργανισμό μας, τονίζει ο Δρ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, ειδικόςπαθολόγος επιστημονικός διευθυντής της Ορθοβιοτικής.

Και συνεχίζει:

«Με τις ουσίες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, πράγματιτο περιβάλλον μπορεί να επιδράσει στα εξωτερικά κύτταρα αλλά και εσωτερικά, στοDNA, προκαλώντας βλάβες που εκτός των άλλων μας γερνάνε. Όμως μπορεί και νααλλάξει το DNA μας, πράγμα σημαντικό για ασθένειες όπως ο καρκίνος, η νόσοςΑλτσχάι-μερ, η νόσος Πάρκινσον κ.ά.»

Όταν όμως λέμε «επικίνδυνο περιβάλλον», τι εννοούμε;Τη μόλυνση, τον ήλιο;

«Κυρίως μιλάμε για τα βαριά μέταλλα που εκλύονται απότο περιβάλλον και που ο άνθρωπος ποτέ δεν πρόσεξε. Στην κλίμακα των μετάλλωνείναι όσα έχουν μεγάλους ατομικούς αριθμούς, δηλαδή ο υδράργυρος, το χρώμιο, οσίδηρος, ο μόλυβδος. Πλέον, έχει γίνει αντιληπτό πόσο κακό κάνουν στον άνθρωπο:γεννιούνται παιδιά με πρόβλημα γιατί αυτά μεταβιβάζονται από τις εγκύους.Επίσης, κάποια είδη εμβολίων περιέχουν βαριά μέταλλα, όπως ο υδράργυρος, καιφαίνεται ότι προκαλούν αυτισμό, όπως έδειξε σχετική συσχέτιση. Μάλιστα,ενοχοποιήθηκε μια ουσία-συντηρητικό των εμβολίων, η thymerozal, η οποίααπαγορεύτηκε λόγω της περιεκτικότητάς της σε υδράργυρο».

Αναφερόμενος στο θέμα της πρόληψης τονίζει ο κ.Παπαχαραλάμπους:

«Το σκεπτικό είναι να βρούμε, πριν ακόμη νοσήσουν οι άνθρωποι,ποιοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο μέλλον, να τους μετρήσουμε.Για παράδειγμα, έχουμε τη δυνατότητα να μετρήσουμε τα βαρέα μέταλλα, με μια απλή Διαδερμική εξέταση που ονομάζεται OLIGOSCANκαι μόλις σε 7 λεπτά 22 ιχνοστοιχεία και5 μέταλλα μπορούν να μετρηθούν χωρίς αιματολογική εξέταση.

Επομένως, όταν κάποιος δεν ξέρει, δεν γνωρίζει ούτεπώς θα τα αποβάλει, αν και ο τρόπος είναι απλός: με τα άλγη, τα διάφορα φύκιαδηλαδή που δεσμεύουν τα βαριά μέταλλα. Αν είναι αυξημένα τα επίπεδα, τότε οιμέθοδοι είναι πιο δραστικές ορούς. Γενικά, πάντως, το σύστημα υγείας μας δενέχει δομηθεί πάνω στο θέμα του περιβάλλοντος, των παραγόντων που επιδρούν στονοργανισμό. Στη Σουηδία, μάλιστα, συνδέουν τα βαρέα μέταλλα και με τιςαλλεργίες. Μπορεί κάποιος να μην έχει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων αλλά να είναιαλλεργικός σ’ αυτά, οπότε να προκληθούν βλάβες. Υπάρχει ένα τεστ που λέγεται mellissaκαι δείχνει αν κάποιος έχει αλλεργία σε κάποιο μέταλλο –ακόμη δεν έχεικαθιερωθεί εδώ».

Αναφερόμενος στα βήματαγια μια πιο οργανική ιατρική, ο συνομιλητής μας υπογραμμίζει:

«Θα έπρεπε να χαρτογραφήσουμε την Ελλάδα ναεντοπίσουμε περιοχές επιβαρυμένες και να λειτουργήσουμε ανάλογα με τοπεριβάλλον και τους ανθρώπους. Προϋπόθεση είναι να περάσει αυτή η γνώση και στογιατρό της περιοχής, τις νομαρχίες και τον κόσμο.

Επιπλέον, μιαμελέτη έδειξε ότι τα φάρμακα ορμονικής υποκατάστασης προκαλούσαν προδιάθεση γιακαρκίνο μαστού. Έτσι σταμάτησε η χορήγηση, αλλά αυτό συνέβαινε γιατί οι ορμόνεςαυτές ήταν χημικές. Προσπαθήσαμε λοιπόν να δούμε πώς οι ορμόνες θα παράγοντανφυσικά, από σόγια. Πλέον γίνεται μια μεγάλη επανάσταση στις φυσικές ορμόνες,ενώ υπάρχει και μια νέα γενιά φαρμάκων που είναι βιοπανομοιότυπα με τονανθρώπινο οργανισμό και τη φύση. Είναι σχεδόν ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί τοκύτταρο για να επιτελεί τις λειτουργίες του.

Υπάρχουν και φάρμακα-συμπληρώματα, όπως ο αστράγαλος,ένα φυτό που ευδοκιμεί στην Κίνα και εμποδίζει τα τελομερή (σ.σ. ένζυμα πουσυνδέονται με τη ζωή του κυττάρου) να μικραίνουν. Άτομα που το έχουν λάβειέχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα –δεν ξέρουμε τι επιδράσεις θα έχει στηγήρανση, γιατί είναι μια έρευνα σε εξέλιξη. Επίσης, μια σημαντική ουσία στοκόκκινο κρασί, η ρεζερβατόλη, έχει βρεθεί ότι ενεργείαντιοξειδωτικά. Αλλά και από πετρώματα στη Γη του Πυρός εξάγεται μια ουσία, ηραπαπίνη, που δρα ενάντια στον καρκίνο. Αν κοιτάξουμε τη φύση, την προσέξουμε,τη θυμηθούμε, θα αποκομίσουμε πολύ καλά πράγματα.

Άρα, ένας πράσινος βίος είναι ορθός βίος, καταλήγει ο Δρ. Παπαχαραλάμπους.