ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι διατροφικές αλλεργίες και πόσο τις πληρώνουμε....

Το ποσό των 25 δισ δολαρίων κοστίζουν στο σύστημα και στις οικογένειες οι διατροφικές αλλεργίες των παιδιών στις ΗΠΑ.
Οι διατροφικές αλλεργίες και πόσο τις πληρώνουμε....

Αν και η απότομη αύξηση των αλλεργιών από την διατροφή παραμένει ένα μυστήριο, εν τούτοις, είναι απίστευτο, το πόσο πολύ κοστίζουν στο σύστημα και στις οικογένειες οι αλλεργίες αυτές, και ειδικότερα των παιδιών.

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στην Αμερική και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «JAMA Pediatrics» το κόστος των διατροφικών αλλεργιών των παιδιών ανέρχεται στο ποσό των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.Κατά την τελευταία δεκαετία είναι γεγονός ότι το ποσοστό των αλλεργιών έχει αυξηθεί σημαντικά και σήμερα 8% των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διατροφικές αλλεργίες πιο γνωστές από τις οποίες είναι στα φιστίκια, στα αυγά, στο γάλα και στο σιτάρι.

Η απότομη αύξηση των αλλεργιών παραμένει ακόμα ένα μυστήριο. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην μεγαλύτερη επίγνωση και κατανόηση των αλλεργιών που πλέον είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξή τους. Άλλοι θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά προσβάλλονται από λιγότερες λοιμώξεις και μικρόβια σε σχέση με άλλες εποχές και ο οργανισμός τους είναι πιοπιθανό να αναπτύξει ένα ανοσοποιητικό σύστημα που δεν ανταποκρίνεται στις αλλεργίες.

Ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που έχουν μελετήσει την οικονομική επιβάρυνση που έχουν οι αλλεργίες σε μια οικογένεια.

Ο Dr. Ruchi Gupta, ερευνητής στο « Ann & Robert H. Lurie Children's Hospital» στο Σικάγο και στο « Northwestern University Feinberg School of Medicine» και οι συνάδελφοί του ζήτησαν από γονείς να καταγράψουν το ποσό που είναι αναγκασμένοι να δίνουν σε ειδικές τροφές, σε γιατρούς και νοσηλείες για τα παιδιά τους. Πολλοί από τους γονείς δήλωσαν ότι κάνουν επιπλέον σπατάλες προς όφελος των παιδιών τους σε διάφορα άλλα ιατρικά βοηθήματα ή ακόμα αναγκάζονται να τους αλλάξουν και σχολείο.

Πρόσφατα αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι οι αλλεργίες σε σχέση με άλλες κοινές παιδικές ασθένειες, όπως το άσθμα, δημιουργούνται από την οικογένεια ή το ιατρικό σύστημα. Παρόλ’ αυτά οι γονείς είναι πάντα πρόθυμοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να προστατέψουν τα παιδιά τους αδιαφορώντας για τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν.