ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί ο γάμος παχαίνει τις γυναίκες;

Κατά μέσο όρο δύο κιλά, μέσα στους πρώτους έξι μήνες του γάμου τους, παίρνουν οι γυναίκες, σύμφωνα  με μία νέα μελέτη, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Flinders, στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.
Γιατί ο γάμος παχαίνει τις γυναίκες;

Κατά μέσο όρο δύο κιλά, μέσα στους πρώτους έξι μήνες του γάμου τους, παίρνουν οι γυναίκες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Flinders, στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Μάλιστα, όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Body Image», όσες έκαναν επί μήνες δίαιτα πριν από τη μεγάλη μέρα, παχαίνουν πολύ περισσότερο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν στοιχεία από σχεδόν 350 νύφες, εκ των οποίων οι μισές έκαναν δίαιτα, για να χωρέσουν στο νυφικό των… ονείρων τους.

Μάλιστα, μία στις τρεις νύφες πήρε τη μεγάλη απόφαση μετά από παρακίνηση του αρραβωνιαστικού της ή κάποιου συγγενή της.

Όσες έκαναν δίαιτα, είχαν στόχο να χάσουν κατά μέσον όρο 9 κιλά, πριν από τη μεγάλη μέρα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, όσες από αυτές τα κατάφεραν, πάχυναν στη συνέχεια κατά 3,2 κιλά μέσα στο πρώτο εξάμηνο από τον γάμο, ενώ όσες είχαν δεχτεί τη μεγαλύτερη πίεση να αδυνατίσουν πήραν 4,5 κιλά.

«Η αύξηση του σωματικού βάρους μετά τον γάμο, ίσως είναι αποτέλεσμα πιο χαλαρών διατροφικών συνηθειών και φυσικής δραστηριότητας, αφού οι νεόνυμφοι χάνουν το κίνητρο για να προσέξουν εντατικά τον εαυτό τους.

Εξίσου πιθανό, όμως, είναι να οφείλεται στο ότι αισθάνεται κανείς ότι… τύλιξε τον άνθρωπό του και δεν χρειάζεται πλέον να προσέχει την εμφάνισή του», σχολιάζουν οι ερευνητές αναλύοντας τα αποτελέσματα.