ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συρρικνώστε την κοιλιά σας τρώγοντας!

Έχετε κοιλίτσα και αυτό σας ρίχνει την αυτοπεποίθηση; Μην απελπίζεστε!

Συρρικνώστε την κοιλιά σας τρώγοντας!

Έχετε κοιλίτσα και αυτό σας ρίχνει την αυτοπεποίθηση; Μην απελπίζεστε!

Το φούσκωμα πολλές φορές εμφανίζεται όταν το πεπτικό σύστημα λειτουργεί με πολύ αργό ρυθμό. Μπορείτε όμως να απαλλαγείτε εάν βάλετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά.

1. Φυτικές ίνες

Το ενοχλητικό φούσκωμα οφείλεται συχνά στη δυσκοιλιότητα. Για να το αποφύγετε, ξεκινήστε τη μέρα σας με μια γενναία δόση φυτικών ινών. Προτιμήστε τα δημητριακά ολικής άλεσης για να ενεργοποιήσετε το πεπτικό σας και παράλληλα να καταπολεμήσετε τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι φυτικές ίνες μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα κι έτσι κρατούν μακριά την πείνα.

2. Κάλιο

Οι μπανάνες και οι πατάτες βοηθούν το σώμα μας να απαλλαγεί από τα περιττά υγρά κι έτσι συρρικνώνουν την κοιλιά. Η συσσώρευση υγρών οφείλεται σε δύο μεταλλικά στοιχεία που ρυθμίζουν τα επίπεδα του νερού στο σώμα, το κάλιο και το νάτριο. Όταν τα επίπεδα νατρίου είναι πολύ υψηλά, οι ιστοί κατακρατούν τα υγρά. Μπορούμε να αντισταθμίσουμε αυτήν την αρνητική επίδραση αυξάνοντας την καθημερινή πρόσληψη καλίου.

3. Προβιοτικά

Τα υγιεινά βακτήρια που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά βοηθούν το πεπτικό να επιταχύνει τη λειτουργία του κι έτσι εξαφανίζεται το φούσκωμα. Προτιμήστε το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, καθώς αποτελούν την καλύτερη πηγή προβιοτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ