ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έξι σημάδια ότι ακολουθείτε τη λάθος δίαιτα

Η Άνοιξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η εποχή της… δίαιτας. Διαβάστε μερικές απλές συμβουλές για να ξεχωρίσετε αυτές που δεν κάνουν για εσάς
Έξι σημάδια ότι ακολουθείτε τη λάθος δίαιτα

Η Άνοιξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η εποχή της… δίαιτας. Διαβάστε μερικές απλές συμβουλές για να ξεχωρίσετε αυτές που δεν κάνουν για εσάς.

Ακολουθείτε τη λάθος δίαιτα αν…

…παραλείπει εντελώς ολόκληρες διατροφικές ομάδες

Κάθε οικογένεια τροφών έχει την ξεχωριστή της αξία στην διατροφή σας. Μόνο όταν συνδυάζονται όλες αρμονικά, η δίαιτα είναι ισορροπημένη και δεν σας στερεί από σημαντικές θρεπτικές ουσίες.

…δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες της κοινωνικής σας ζωής

Όσο σημαντικό είναι για ένα πρόγραμμα διαίτης να σας βοηθάει να μάθετε τι να τρώτε και σε τι ποσότητες, εξίσου σημαντικό είναι να σας επιτρέπει να συνεχίσετε την κοινωνικές σας συνήθειες, χωρίς να νιώθετε πιεσμένοι. Το σωστό είναι να σας παρέχει επιλογές για να φάτε ένα γεύμα στην ταβέρνα, στο εστιατόριο ή για να απολαύσετε ένα παγωτό.

…εστιάζει σε ένα προσωρινό πρόγραμμα απώλειας βάρους και όχι στην κατάρτιση ενός γενικότερου πλάνου διατροφής

Το να ακολουθήσετε κατά γράμμα ένα πρόγραμμα διαίτης για μία εβδομάδα, αλλά μετά να συνεχίσετε στις παλιές σας συνήθειες, δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. Η σωστή δίαιτα είναι περισσότερο μακροπρόθεσμη, διαρκεί πάνω από ένα μήνα και θα απαιτεί από εσάς συνέπεια σε βάθος χρόνου.

…βασίζεται σε ένα και μόνο τρόφιμο που θα «κάνει θαύματα» αν το τρώτε συνέχεια

Δεν υπάρχουν «μαγικές» λύσεις στην απώλεια βάρους, τουλάχιστον που να είναι υγιεινές και να λειτουργούν σε βάθος χρόνου. Καμία τροφή δεν αυξάνει από μόνη της τις καύσεις τόσο πολύ, ώστε να χάνετε πολλά κιλά. Καμία τροφή επίσης δεν μπορεί να «ακυρώσει» τα υπόλοιπα που τρώτε κάθε μέρα.

…σας κάνει να νιώθετε κουρασμένοι

Η μείωση των θερμίδων που καταναλώνετε καθημερινά πρέπει να έχει ένα κάτω όριο. Αν η δίαιτα που κάνετε σας στερεί την ενέργεια να ασκηθείτε ή να συνεχίσετε τη μέρα σας με όρεξη και καλή διάθεση, τότε δεν είναι ισορροπημένη.

…υπόσχεται ότι θα χάσετε πάνω από ένα κιλό την εβδομάδα

Αν τρώτε υγιεινά και κάνετε αρκετή γυμναστική, μπορείτε να χάσετε σίγουρα ένα κιλό την εβδομάδα. Αν όμως θέλετε να ξεπεράσετε αυτόν τον στόχο, μόνο με τη δίαιτα , τότε ακολουθείτε λάθος δρόμο.