ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα διαιτητικά δώρα της Άνοιξης

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να λατρέψει κανείς την εποχή της Άνοιξης. Ο καιρός βελτιώνεται, τα λουλούδια ανθίζουν και όλη η φύση “ξεσηκώνεται”. Τώρα έχετε ακόμα ένα λόγο να χαίρεστε την Άνοιξη: καρποφορούν τα φυτά που μπορεί να σας βοηθήσουν
Τα διαιτητικά δώρα της Άνοιξης

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να λατρέψει κανείς την εποχή της Άνοιξης. Ο καιρός βελτιώνεται, τα λουλούδια ανθίζουν και όλη η φύση “ξεσηκώνεται”. Τώρα έχετε ακόμα ένα λόγο να χαίρεστε την Άνοιξη: καρποφορούν τα φυτά που μπορεί να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε!

Αυτά είναι τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η Άνοιξη στην δίαιτά σας. Βάλτε τα στο πρόγραμμα και δεν θα χάσετε τίποτα, εκτός από κιλά.

Φράουλες

Αυτές τα μικρές κατακόκκινες λιχουδιές είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνη-D και σε ίνες. Αυτό σημαίνει ότι θα ικανοποιήσουν το αίσθημα της πείνας σας και μάλιστα θα σας φορτώσουν με μόλις 49 θερμίδες ανά κούπα.

Βερίκοκα

Υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, η βιταμίνη-Α και η βιταμίνη-C. Τα βερίκοκα μπορούν να γίνουν τα διαμάντια της δίαιτάς σας. Κάθε βερίκοκο έχει μόνο 17 θερμίδες!

Αγκινάρες

Όχι μόνο είναι γεμάτες πολύτιμες ίνες που θα σας χορτάσουν, αλλά περιέχουν και πολύ πρωτεΐνη, η οποία θα μειώσει την πείνα σας την υπόλοιπη ημέρα. Η κάθε μία αγκινάρα έχει μόλις 60 θερμίδες.

Σπαράγγια

Είναι το πράσινο λαχανικό εποχής που θα σας βοηθήσει όσο τίποτα στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Κάθε ένα κλωνάρι από σπαράγγια έχει μόνο 4 θερμίδες. Τα σπαράγγια είναι πολύ καλή πηγή ινών και πολλών βιταμινών, όπως η K, B, C και βιταμίνη-Α.