ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι γυναίκες το κάνουν πιο συχνά, αλλά άντρες το κάνουν καλύτερα... δείτε τι είναι αυτό

Η "μάχη των δύο φύλων" βρίσκει πεδίο αντιπαράθεσης σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας, με την κάθε πλευρά να προσπαθεί να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να καυχιέται ότι είναι ανώτερη.

Οι γυναίκες το κάνουν πιο συχνά, αλλά άντρες το κάνουν καλύτερα... δείτε τι είναι αυτό

Ένα τέτοιο, απρόσμενο, πεδίο αντιπαράθεσης φαίνεται πως είναι πλέον και η... δίαιτα! Σύμφωνα με έρευνα από τα πανεπιστήμια του Aberdeen, του Bournemouth και του Stirling, οι άντρες μπορεί να μπαίνουν πιο σπάνια σε διαδικασία προγράμματος διατροφής/δίαιτας σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά όταν το κάνουν, είναι πιο αποτελεσματικοί στο να την ακολουθούν.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από όλο τον κόσμο που αφορούσαν συνολικά 15.000 άντρες, οι οποίοι συμμετείχαν σε προγράμματα διατροφής για την απώλεια σωματικού βάρους. Βασικός σκοπός της έρευνας ήταν να εντοπιστούν τρόποι, ώστε τα προγράμματα αδυνατίσματος να γίνουν πιο "θελκτικά" στους άντρες που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οι άντρες είναι πιο δύσκολο να παραδεχτούν ότι έχουν πρόβλημα βάρους, αλλά την ίδια στιγμή τα προγράμματα αυτά δεν βλέπουν τους άντρες ως το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Στο πλαίσιο της έρευνας και συγκρίνοντας μερικά στατιστικά στοιχεία με αντίστοιχα στοιχεία ερευνών για γυναίκες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άντρες, από την στιγμή που θα βρουν το κίνητρο και την θέληση να κάνουν δίαιτα, τότε είναι πιο αποτελεσματικοί από τις γυναίκες στο να ακολουθούν το πρόγραμμα που τους έχει δοθεί και να χάνουν κιλά με ταχύτερο ρυθμό.

Διαβάστε επίσης:

Οι καλοκαιρινές τροφές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Ποια είναι η ελληνική «υπερτροφή» που μπορούμε να τρώμε άφοβα κάθε μέρα

Μια διατροφή με γλυκό (!) για την παραλία που θα λατρέψετε

Το καλό πρωϊνό στην υπηρεσία του αδυνατίσματος