ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι επιστήμονες εγγυώνται ότι αυτές οι τροφές θα περιορίσουν την όρεξή σας

Στην προσπάθειά μας να χάσουμε τα περιττά κιλά, τίποτα δεν μπορεί να μας δώσει μεγαλύτερη ανακούφιση, από το να μας πει ο διατροφολόγος μας ότι υπάρχει μια τροφή που, είτε μπορούμε να την τρώμε σε ό,τι ποσότητα επιθυμούμε, είτε θα μας βοηθήσει να ελαττώσουμε το αίσθημα πείνας στην δίαιτα.

Οι επιστήμονες εγγυώνται ότι αυτές οι τροφές θα περιορίσουν την όρεξή σας

Δείτε μερικές τροφές που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε καλύτερα τις ώρες της ημέρας που πεινάτε περισσότερο.

Μήλα: Φάτε ένα μήλο μισή ώρα πριν από το κύριο γεύμα. Οι φυτικές ίνες και το νερό που περιέχει θα σας κάνουν να νιώσετε πιο χορτασμένοι και έτσι θα φάτε λιγότερη ποσότητα φαγητού.

appetite-apples-400x400

Αβοκάντο: Μισό αβοκάντο μαζί με το μεσημεριανό σας γεύμα θα περιορίσει την όρεξή σας για όλο το απόγευμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nutrition Journal. Οι γυναίκες που ακολούθησαν αυτή την πρακτική δήλωσαν κατά 22% πιο ικανοποιημένες από την διατροφή τους και έδειξαν 24% λιγότερη επιθυμία να φάνε ενδιάμεσο γεύμα για διάστημα 3 ωρών μετά από το κύριο γεύμα, σε σύγκριση με τις φορές που δεν έφαγαν αβοκάντο, αλλά ένα ίσης θερμιδικής αξίας μικρό γεύμα.

appetite-avocado-400x400

Φασόλια, ρεβύθια και φακές: Είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Β και σίδηρο. Όσα περισσότερα γεύματα με αυτά τα υλικά καταναλώνετε τόσο ευκολότερα θα μπορέσετε να ελέγξετε την πείνα σας. Πρόσφατη έρευνα στην επιθεώρηση Obesity έδειξε ότι οι άνθρωποι είναι κατά 31% πιο ικανοποιημένοι από το γεύμα τους, αν αυτό περιέχει αυτές τις τροφές.

beans-chickpeas-lentils-400x400

Σούπες: Σε έρευνα του πανεπιστημίου Penn State διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μια μερίδα σούπας με λίγες θερμίδες πριν από το κύριο γεύμα τους, καταλήγουν να προσλαμβάνουν κατά μέσο όρο 20% λιγότερες θερμίδες συνολικά από το γεύμα.

appetite-soup-400x400

Πίκλες: Πρόσφατη έρευνα στην επιθεώρηση Annals of The New York Academy of Sciences έδειξε ότι οι πίκλες περιέχουν ουσίες που προκαλούν την έκκριση ορμονών, οι οποίες με τη σειρά τους βελτιώνουν τα σήματα πείνας που στέλνει ο εγκέφαλος στον οργανισμό.

appetite-pickles-400x400

Διαβάστε επίσης:

Το λαχανικό που μας αποτοξινώνει από την ατμοσφαιρική ρύπανση!

Οι κορυφαίες τροφές για το κάψιμο του λίπους στην κοιλιά

Θέλετε φυσικό αδυνάτισμα; δοκιμάστε αυτές τις τροφές και αυτά τα tips

Μάθετε τα οφέλη από τα δημητριακά ολικής άλεσης