ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες σειρές να βλέπετε στην τηλεόραση για να μην... παχαίνετε!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η τηλεόραση μόνο κακό μπορεί να μας κάνει!

Ποιες σειρές να βλέπετε στην τηλεόραση για να μην... παχαίνετε!

Μία νέα έρευνα, όμως, ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία, αποκαλύπτει ότι η τηλεόραση είναι δυνατό να σας προστατέψει από τα επιπλέον κιλά, αρκεί να παρακολουθείτε το... σωστό πρόγραμμα!

Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 18 εθελόντριες, από τις οποίες ζητήθηκε να τρώνε, ενώ παρακολουθούσαν τηλεόραση.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη παρακολουθούσε ένα ελκυστικό» επεισόδιο μιας δημοφιλούς σουηδικής κωμικής εκπομπής, ενώ η δεύτερη μια «βαρετή» διάλεξη τέχνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η «βαρετή διάλεξη» αύξησε την επιθυμία των γυναικών για ανθυγιεινά τρόφιμα, ενώ οι συμμετέχουσες έτρωγαν 35% λιγότερο βλέποντας τη δημοφιλή σειρά.

«Βλέποντας ένα ανιαρό πρόγραμμα στην τηλεόραση τα άτομα συνηθίζουν να τρώνε ανθυγιεινά μόνο και μόνο επειδή βαριούνται. Καλό είναι όσοι θέλουν να τρώνε μπροστά στην τηλεόραση να έχουν ορίσει μια συγκεκριμένη ποσότητα που θα καταναλώσουν», σχολιάζουν οι ερευνητές.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αποφασίσετε να φάτε μπροστά από την τηλεόραση, προτιμήστε ένα συναρπαστικό θρίλερ ή ό,τι σας κρατά σε αγωνία και ένταση.

Έτσι θα έχετε 52% λιγότερες πιθανότητες να... ξεφύγετε!