ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το "πετράδι" της Κέρκυρας που καταπολεμάει καρδιακά και καρκίνο

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Κέρκυρα, βεβαιωθείτε ότι θα προμηθευτείτε αυτό το καταπληκτικό φρούτο. Και όταν δείτε πόσο καλό κάνει στην υγεία μας, τότε ίσως αποφασίσετε να το φυτέψετε και στο μπαλκόνι σας για να το το έχετε ανά πάσα στιγμή κοντά σας.

Το "πετράδι" της Κέρκυρας που καταπολεμάει καρδιακά και καρκίνο

Ο λόγος γίνεται για το μοναδικό κουμκουάτ. Ανήκει στην οικογένεια των ρυτοειδών (γένος φορτουνέλλα) και κατάγεται από την Κίνα. Στα κινεζικά η ονομασία "κουμκουάτ" σημαίνει "χρυσό πορτοκάλι".

Δείτε τις μοναδικές ιδιότητες του κουμκουάτ:

Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C

Περιέχουν ποσότητα που αντιστοιχεί στο 73% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Η βιταμίνη C βοηθάει στην προστασία από την καρδιακή νόσο, την υπέρταση, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι κρίσιμη βιταμίνη στην πρόληψη εκφυλιστικών ασθενειών.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Ειδικά όταν τρώγεται ολόκληρο, μαζί με την φλούδα, αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικές στα φρούτα. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, η φλούδα του κουμκουάτ είναι πλούσια πηγή βιοενεργής πολυφαινόλης. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι σημαντικές στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα. Επίσης βοηθάει στον περιορισμό της εξάπλωσης του καρκίνου.

Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης

Είναι από τα λίγα φρούτα που έχουν πολύ πρωτεΐνη. Τα 450γρ κουμκουάτ περιέχουν 6,4γρ πρωτεΐνης.

Καταπολεμάει τον καρκίνο του προστάτη

Έρευνα του 2012 έδειξε ότι το έλαιο του κουμκουάτ μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων στον προστάτη.

Διαβάστε επίσης:

Σόγια: 4 μύθοι που τους πιστεύετε ακόμα και δεν θα έπρεπε

Καλοκαίρι: Το γλυκό φρούτο που καταπολεμάει άσθμα, πίεση και καρκίνο

Το ταπεινό μυρωδικό που βοηθά στην μείωση της κυτταρίτιδας και είναι ταυτόχρονα αφροδοσιακό

Το φρούτο που εκτοξεύει το μεταβολισμό και προστατεύει τα νεφρά σας