ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένα απίστευτο όφελος του καφέ που δε γνωρίζατε!

Ο καφές είναι ίσως το πιο δημοφιλές ρόφημα, καθώς μας συνοδεύει σχεδόν κάθε στιγμή της ημέρας, όλες τις εποχές του χρόνου.

Ένα απίστευτο όφελος του καφέ που δε γνωρίζατε!

Δεκάδες μελέτες έχουν καταδείξει τα οφέλη του για την υγεία μας, όπως ο μειωμένος κίνδυνος διαβήτη, αλλά και η προστασία των ματιών και των δοντιών.

Τώρα, ερευνητές από το νοσοκομείο Brigham & Women's Hospital της Βοστόνης υποστηρίζουν ότι η επαρκής κατανάλωση καφέ καταπολεμά τις εμβοές – δηλαδή το ακατάπαυστο βούισμα στα αυτιά. Αν και δεν προκαλούν πόνο, οι εμβοές είναι εξαιρετικά ενοχλητικές, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν σημαντικά τη διάθεση και τις καθημερινές επιδόσεις μας.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Medicine βασίστηκε σε στοιχεία που αφορούσαν σε 65.000 γυναίκες ηλικίας 30-44 ετών και κάλυπτε συνολικά περίοδο 18 ετών.

Το βούισμα στα αυτιά ήταν για κάποιες από τις γυναίκες εντονότερο και για άλλες ηπιότερο, όμως η κατανάλωση καφέ φάνηκε να καταστέλλει τα συμπτώματα έως και κατά 15%.

Οι ερευνητές πήραν ως βάση τα 150 mg καφεΐνης την ημέρα – ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε δύο κούπες καφέ. Τριπλασιάζοντας την ποσότητα αυτή (450-599 mg) παρατηρήθηκε θετική επίδραση στην καταστολή των εμβοών.

Αν και τα αίτια της συσχέτισης μεταξύ βουίσματος και καφεΐνης παραμένει ασαφής, τα δεδομένα αποδεικνύουν τη θετική επίδραση σε ένα πρόβλημα που δε θεραπεύεται οριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Εμβοές: Πού οφείλεται το βουητό στα αυτιά και πώς να το αντιμετωπίσετε
Στιγμιαίος καφές: Ξεχάστε τους μύθους και απολαύστε τον χωρίς ενοχές
Ποιο είδος καφέ και πόσα φλυτζάνια μας κρατούν ξύπνιους στο τιμόνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ