ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 4 πιο επικίνδυνες δίαιτες

Οι διαιτολόγοι δεν θέλουν ούτε να τις ακούν και δυσανασχετούν έντονα όταν οι πελάτες τους ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για τις δίαιτες που υπόσχονται θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη.

Οι 4 πιο επικίνδυνες δίαιτες

Είναι οι δίαιτες που ουσιαστικά ευθύνονται το φαινόμενο γιο-γιο (χάνεις – παίρνεις κιλά) και δεν είναι οι λίγες οι φορές που έχουν προκαλέσει προβλήματα, λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών.

Οι πιο γνωστές και ανορθόδοξες δίαιτες σύμφωνα με τους κλινικούς διαιτολόγους. είναι η Δίαιτα Άτκινς, η Δίαιτα Ζώνης, η Δίαιτα Μπέβερλι Χιλς και η Δίαιτα Ντουκάν.

Οι συγκεκριμένες δίαιτες βοηθούν στη γρήγορη απώλεια βάρους, η οποία όμως είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί.

Και οι τέσσερις δίαιτες βασίζονται στη στέρηση τροφίμων που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Οι δίαιτες Άτκινς και Μπέβερλι Χιλς βασίζονται στις πρωτεΐνες και τα λαχανικά, απαγορεύοντας την κατανάλωση υδατανθράκων ενώ είναι χαμηλές στην πρόσληψη σακχάρων.

Οι δίαιτες Ζώνης και Ντουκάν βασίζονται στην κατανάλωση ενός συγκεκριμένου φαγητού κάθε φορά, το ίδιο για όλα τα γεύματα της ημέρας, ενώ στηρίζονται στην κατανάλωση θρεπτικών συστατικών αλλά απαγορεύουν τον συνδυασμό τροφών.

Οι διαιτολόγοι υποστηρίζουν ότι το φυσιολογικό είναι η απώλεια ενός κιλού την εβδομάδα, με το 80% να είναι λίπος.

Ωστόσο, με τις συγκεκριμένες δίαιτες μπορεί κάποιος να χάσει μέχρι και 4 κιλά την εβδομάδα, από τα οποία χάνεται μυϊκή μάζα και πολλά υγρά και καθόλου καθαρό λίπος.