Μπουρδέτο από τους Παξούς
Το μπουρδέτο είναι παραδοσιακό πικάντικο πιάτο με ψάρι που φτιάχνουν στα νησιά του Ιονίου. Σκορπίνα, κεφαλόπουλα, γαύρος, μπακαλιάρος είναι μερικά από τα ψάρια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Στους Παξούς το μπουρδέτο φτιάχνεται με κέφαλο.

Υλικά
1½ κιλό κεφαλόπουλα
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
2 κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά (κοκκάρια)
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κιλό πατάτες, σε ροδέλες ή κύβους
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή ή πιπέρι καγιέν
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο olivemagazine.gr