ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφικοί οδηγοί για εγκύους και θηλάζουσες

Για την καλύτερη δυνατή διατροφή των εγκύων μίλησαν οι συντελεστές του Εθνικού Διατροφικού Οδηγού για Εγκύους και Θηλάζουσες στη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη.

Διατροφικοί οδηγοί για εγκύους και θηλάζουσες

Έχουν προηγηθεί οι παρουσιάσεις του Εθνικού Διατροφικού Οδηγού για τον Γενικό Πληθυσμό και του Οδηγού για Βρέφη, Παιδιά και Εφήβους.

Πρόκειται για τον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό που κυκλοφορεί σε οκτώ τόμους και διατίθεται ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.diatrofikoiodigoi.gr.

«Οι Οδηγοί δημιουργήθηκαν με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πλήρη ανασκόπηση της παγκόσμιας βιβλιογραφίας των τελευταίων ετών. Μάλιστα, έχουν εγκριθεί από περίπου 40 έλληνες και ξένους καθηγητές πανεπιστημίων», τόνισε η επιστημονική υπεύθυνη του έργου Αθηνά Λινού και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την προσέλευση και τη συμμετοχή του ακροατηρίου.

Αναπτύσσοντας το θέμα του μητρικού θηλασμού η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας Φανή Πεχλιβάνη είπε: «Πρέπει να γίνουν πάρα πολλές προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να αποκτήσουμε ξανά πολιτισμό μητρικού θηλασμού. Φυσικά για να τα καταφέρουμε, τα παιδιά δεν θα πρέπει να παίζουν με κούκλες που τις ταΐζουν με μπιμπερό. Πρέπει να έχουν εικόνες μαμάδων που θηλάζουν. Δεν μπορούμε ξαφνικά να επιστρέψουμε από την τεχνητή διατροφή στον μητρικό θηλασμό».

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα η παρουσίαση του Εθνικού Διατροφικού Οδηγού για άτομα άνω των 65 ετών. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ