ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νεύρωση στομάχου: Τα βότανα που θα σας ανακουφίσουν

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που έχουν συχνά στομαχικές διαταραχές και αναζητάτε τρόπους να ανακουφιστείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα, τότε ίσως η απάντηση που ψάχνετε να υπάρχει στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Νεύρωση στομάχου: Τα βότανα που θα σας ανακουφίσουν

Η νεύρωση στομάχου δεν αφορά κάποια συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά την γενικότερη δυσφορία που προκαλούν οι στομαχικές διαταραχές. Αυτές κατά κανόνα εκδηλώνονται με δυσπεψία, καούρα, ξινίλες, φούσκωμα, στομαχόπονο και τάση προς εμετό.

Υπάρχουν πολλά βότανα που μπορεί να σας βοηθήσουν σε αυτή την περίπτωση, αλλά υπάρχουν τρία, τα οποία έχει αποδειχτεί ότι ανακουφίζουν τους περισσότερους ανθρώπους με μεγάλη επιτυχία.

Μέντα

Το αιθέριο έλαιο του συγκεκριμένου βοτάνου περιέχει μενθόλη, μία πτητική ουσία που έχει μια άμεση αντισπασμωδική επίδραση επί του λείου μυός της πεπτικής οδού. Επιπλέον, η ευχάριστη μυρωδιά της μέντας μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει τα νεύρα και ως εκ τούτου να ηρεμήσει ένα νευρικό στομάχι.

Χαμομήλι

Όπως και η μέντα, έτσι και το χαμομήλι έχει αντισπασμωδικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ έχει αποδειχτεί ότι διαλύει τα αέρια στο εντερικό σύστημα. Έτσι, θα σας ανακουφίσει από τον τυμπανισμό (φούσκωμα) και την καούρα ως ένα ήπιο κατασταλτικό και θα μειώσει τις βλεννογόνες εκκρίσεις του πεπτικού συστήματος. Επίσης, ως ένα φυσικό ηρεμιστικό μπορεί να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση που στομαχικές σας διαταραχές οφείλονται σε άγχος ή ανησυχία.

Τζίντζερ

Μαζί με το χαμομήλι είναι από τα καλύτερα βότανα για να διαλύσετε τα αέρια που συσσωρεύονται στο πεπτικό σύστημα και σας προκαλούν φούσκωμα και πόνο. Στη βοτανική επιστήμη θεωρείται ένα "θερμαντικό" βότανο, το οποίο σημαίνει ότι κάνει τον οργανισμό να παράγει περισσότερη θερμότητα. Αλλά ο λόγος που το τζίντζερ ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα βότανα, είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες στην αντιμετώπιση της ναυτίας και του εμετού.

Διαβάστε επίσης:

Νεύρωση στομάχου: Τα συμπτώματα και οι παράγοντες που την πυροδοτούν

Οι κρυφοί κίνδυνοι από τρεις τροφές αν δεν μαγειρευτούν σωστά

Στομαχόπονος: Πότε μαρτυρά πρόβλημα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Τα 7 «θανάσιμα αμαρτήματα» που κάνετε μετά το γεύμα