ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αλλεργία στα φιστίκια τέλος έως το 2020

Μέχρι τώρα, η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της διατροφικής αλλεργίας στα φιστίκια ήταν η πλήρης αποχή από την κατανάλωση του ξηρού καρπού και κάθε άλλου προϊόντος που τον περιέχει.

Αλλεργία στα φιστίκια τέλος έως το 2020

Γάλλοι ερευνητές ευελπιστούν όμως ότι η αλλεργία στα φιστίκια θα αποτελεί σε λίγα χρόνια παρελθόν.

Ο Δρ Pierre-Henri Benhamou της εταιρίας βιοτεχολογικών προϊόντων DBV Technologies και οι συνεργάτες του σχεδίασαν το επίθεμα Viaskin Peanut ώστε να εξαλειφθεί σταδιακά η αλλεργία.

Το επίθεμα απελευθερώνει μικρές ποσότητες της πρωτεΐνης του φιστικιού στο δέρμα. Το ανοσοποιητικό σύστημα φυσιολογικά απορρίπτει την πρωτεΐνη όταν αυτή λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις, όμως αν η δόση είναι μικρή μπορεί να ανταπεξέλθει και να γίνει πιο ανθεκτικό σε αυτή, έως ότου από-ευαισθητοποιηθεί πλήρως.

Η DBV προσφάτως ολοκλήρωσε την εκτενέστερη μέχρι σήμερα δοκιμή σε άτομα με αλλεργία στα φιστίκια, σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, το επίθεμα Viaskin Peanut είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της αλλεργίας και επιτρέπει σε όσους έχουν ευαισθησία να αυξήσουν σημαντικά την πρόσληψη της πρωτεΐνης του φιστικιού.

Αν και τα θετικά αποτελέσματα της δοκιμής ήταν ο λόγος να δώσει ο FDA έγκριση για επίσπευση των διαδικασιών παραγωγής, ο Δρ Benhamou εκτιμά πως το επίθεμα δεν πρόκειται να διατεθεί στην αγορά πριν το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ