ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί πρέπει να τρώτε το σκόρδο με άδειο στομάχι

Το σκόρδο ανήκει αδιαμφισβήτητα στην κατηγορία των υπερτροφών. Οι ευεργετικές του ιδιότητες έχουν γίνει... σύνθημα στα χείλη των διατροφολόγων εδώ και χρόνια.

Γιατί πρέπει να τρώτε το σκόρδο με άδειο στομάχι

Ταυτόχρονα είναι ένα μπαχαρικό που ταιριάζει εύκολα με πολλά πιάτα, ειδικά της Μεσογειακής διατροφής και άρα είναι εύκολο και γευστικό στην κατανάλωσή του.

Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι το σκόρδο κάνει πολύ καλό στον ανθρώπινο οργανισμό όταν καταναλώνεται και σκέτο, με άδειο στομάχι;

Πολλές έρευνες σχετικά με τις ιδιότητες του σκόρδου δείχνουν ότι όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι είναι ένα πολύ ισχυρό, φυσικό αντιβιοτικό. Είναι, μάλιστα, πιο αποτελεσματικό, όταν το τρώτε πριν από το πρωινό γεύμα.

Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από υπέρταση γνωρίζουν ότι το σκόρδο να είναι μια τροφή που μπορεί να μειώσει άμεσα τα συμπτώματα. Πέραν του ότι είναι αποτελεσματικό για την καλή κυκλοφορία του αίματος, το σκόρδο προστατεύει επίσης από τα προβλήματα της καρδιάς και βοηθά στην καλή λειτουργία του ήπατος και της ουροδόχου κύστης.

Είναι επίσης αποτελεσματικό για προβλήματα στο στομάχι, όπως η διάρροια. Η κατανάλωση σκόρδου με άδειο στομάχι συνιστά μια πολύ καλή λύση για πολλούς ανθρώπους που έχουν τέτοιες παθήσεις του στομάχου. Το σκόρδο διεγείρει την πέψη και την όρεξη.

Τέλος, βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του στρες, μειώνοντας την ποσότητα οξέων του στομάχου που παράγονται συνήθως όταν το στρες είναι αυξημένο.

Διαβάστε επίσης:

Αποτοξίνωση συκωτιού μετά το ρεβεγιόν!

Πώς θα βελτιώσετε την ποιότητα του σπέρματός σας

Πέντε τροφές που ρίχνουν άμεσα την πίεση

Πώς θα απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος