ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η δίαιτα αποτοξίνωσης της Gwyneth Paltrow

Στα 42 της χρόνια, η Gwyneth Paltrow παραμένει σε εξαιρετική φόρμα. Διατηρεί το σώμα της λεπτό και το δέρμα της λαμπερό χάρη στην τακτική αποτοξίνωση.

Η δίαιτα αποτοξίνωσης της Gwyneth Paltrow

Καλό είναι η περίοδος των εορτών να συνοδεύεται από μια σύντομη «νηστεία», ώστε το σώμα να επανέλθει στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς μετά τις καταχρήσεις με το φαγητό και το αλκοόλ.

Το τελευταίο διάστημα, η Paltrow έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε θέματα fitness και υγιεινής διατροφής και μάλιστα εξέδωσε και το δικό της βιβλίο για τις καλές διατροφικές της συνήθειες.

Επίσης, στην ιστοσελίδα Goop που η ίδια διατηρεί, αποκαλύπτει τα μυστικά της για σωστή αποτοξίνωση.

Η δημοφιλής ηθοποιός δίνει ένα αναλυτικό πλάνο με συνταγές και εξηγεί ποια είναι τα οφέλη από μια δίαιτα αποτοξίνωσης για όποιον επιθυμεί να ξεκινήσει το νέο έτος με καλύτερη υγεία και περισσότερη ευεξία.

Βέβαια, η Paltrow διευκρινίζει πως η δίαιτα αποτοξίνωσης είναι αρκετά σκληρή, καθώς επιβάλλει να αποφύγουμε αγαπημένα σνακ και ποτά για επτά ημέρες.

Θα πρέπει να πούμε όχι στο αλκοόλ, την καφεΐνη, την πρόσθετη ζάχαρη, τη γλουτένη, τα γαλακτοκομικά, τη σόγια, το καλαμπόκι, τις πατάτες κ.α. Για να πετύχει η αποτοξίνωση, θα πρέπει φυσικά να πίνουμε και πολύ νερό.

Η Paltrow προτείνει επίσης –για όσους έχουν φυσικά τη δυνατότητα– την επίσκεψη σε ένα σπα, με στόχο την ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος και την απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών μέσω του ιδρώτα.

Το 7ήμερο πλάνο περιλαμβάνει τρία γεύματα την ημέρα και ενδιάμεσα σνακ. Κάθε μέρα ξεκινά με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι.

Το πρωινό περιλαμβάνει κυρίως smoothies φρούτων και λαχανικών, ενώ το μεσημεριανό αποτελείται κυρίως από σούπες ή σαλάτες. Για βραδινό επιτρέπεται το κοτόπουλο και το ψάρι.

Διαβάστε επίσης:

Αποτοξίνωση συκωτιού μετά το ρεβεγιόν!
Δίαιτα αποτοξίνωσης: οι 5 τροφές που επιβάλλεται να περιλαμβάνει