ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα φτιάξετε τον τέλειο καφέ

Πώς θα φτιάξετε τον τέλειο καφέ

Το 2012, η Katie Carguilo κέρδισε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας barista στις ΗΠΑ.

Δίνει συμβουλές και αποκαλύπτει τα μυστικά της για την μέθοδο που προτιμά ώστε να παρασκευάσει την ποιοτικά τελειότερη και πιο απολαυστική κούπα καφέ.

Σωστός εξοπλισμός

Η γεύση του καφέ είναι πιο «καθαρή» και γεμάτη από χειροκίνητη μηχανή του καφέ, καθώς φιλτράρει έλαια και υπολείμματα. Η Carguilo προτιμά μηχανές με επίπεδο αντί για κωνικό δοχείο για τον καφέ.

wave4

Σωστό νερό

Εάν η γεύση του νερού της βρύσης είναι αλλοιωμένη, προτιμήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό.

Φρέσκοι κόκκοι καφέ

Καλό είναι οι κόκκοι του καφέ να έχουν αλεστεί περίπου μισή ώρα πριν παρασκευαστεί ο καφές. Οι μηχανές που αλέθουν τον καφέ είναι αρκετά ακριβές, όμως εγγυώνται την ποιότητα του ροφήματος. Για τη χειροκίνητη μηχανή, το ιδανικό μέγεθος των κόκκων του καφέ είναι όσο των κόκκων της κρυσταλλικής ζάχαρης.

Ιδανική αναλογία

Για δύο μεγάλα φλιτζάνια καφέ (470 ml), χρησιμοποιήστε 5 κουταλιές της σούπας (28 γραμμάρια) καφέ και 470 ml νερό.

Διαδικασία παρασκευής

Χρειάζονται 3 με 5 λεπτά για να ετοιμαστεί ο καφές. Το φίλτρο της μηχανής του καφέ θα πρέπει να είναι χάρτινο. Βρέχετε το φίλτρο με ζεστό νερό για να απομακρυνθούν σκόνες και να προθερμανθεί ο κώνος. Όταν βράσει το νερό, περιμένετε 10 δευτερόλεπτα να «κάτσει» και περιχύνετε μικρή ποσότητα επάνω τους κόκκους του καφέ με κυκλικές κινήσεις ώστε το νερό να πάει παντού. Κάντε μια παύση 30 δευτερολέπτων. Ρίχνετε κι άλλο νερό, μέχρι να φτάσει 2 εκατοστά επάνω από τους κόκκους. Αφήστε όλο το νερό να στραγγίξει καλά.

Διαβάστε επίσης:

Καφές: Ποιο είδος είναι πιο υγιεινό, ποιο έχει περισσότερη καφεΐνη
Τα πολλαπλά οφέλη του καφέ για την υγεία
Πόσο καφέ να πίνετε για να μην πάθετε άνοια!