ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τροφές κατά της χοληστερίνης

Η χοληστερίνη είναι απαραίτητη για τον οργανισμό αλλά σε μεγάλη ποσότητα αποτελεί κίνδυνο για το καρδιαγγειακό σύστημα. Εκτός από τις θεραπείες και τα φάρμακα μια υγιεινή διατροφή είναι η καταλληλότερη πρόληψη.

5 τροφές κατά της χοληστερίνης

Ας δούμε παρακάτω πέντε τροφές, οι οποίες μας βοηθούν ώστε να μειώσουμε τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης.

Μήλο: είναι πλούσιο σε ίνες, φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά. Βοηθά την λειτουργία του ήπατος να μειώνει το ποσοστό χοληστερίνης στο αίμα και προλαμβάνει παθήσεις όπως η αθηροσκλήρωση. Ποσότητα: δύο μήλα την ημέρα ή ένα ποτήρι χυμό.

Καρύδι: είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, γνωστά για την ιδιότητά τους να μειώνουν τα εγκεφαλικά επεισόδια και τα καρδιακά μετριάζοντας τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Ποσότητα: μια χούφτα καρύδια την ημέρα.

Σκόρδο: είναι το φυτό με τις χιλιάδες ευεργετικές ιδιότητες, περιέχει αλλιϊνη, ουσία αγγειοδιασταλτική. Μειώνει και ελέγχει την χοληστερίνη στον οργανισμό και βοηθά στην σωστή λειτουργία της καρδιάς. Ποσότητα: 3 σκελίδες (ωμές ή μαγειρεμένες) το λιγότερο την ημέρα.

Βρώμη: αυτό το δημητριακό είναι πλούσιο σε βήτα-γλυκάνη, πρόκειται για ίνα διαλυτή η οποία βοηθά να αποφεύγουμε τον κίνδυνο από στεφανιαίες παθήσεις και ελέγχει την χοληστερίνη στον οργανισμό. Ποσότητα: να την καταναλώνεται συχνά, ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλή σε χοληστερίνη και κορεσμένο λίπος.

Σόγια: είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες μειώνουν την ποσότητα των λιπιδίων στο αίμα. Καταναλώνοντας προϊόντα σόγιας μπορείτε να μειώσετε απίστευτα τα επίπεδα της χοληστερίνης σας. Ποσότητα: τουλάχιστον 20 γρ. την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Χοληστερίνη: Οι 5 οικογένειες τροφών που την μειώνουν

Η μεσογειακή διατροφή είναι ασπίδα κατά της κατάθλιψης

Πώς θα αυξήσετε την καλή χοληστερίνη (HDL)

Καλή χοληστερίνη: Τι πρέπει να ξέρετε για την HDL

Χοληστερίνη: Οι 5 οικογένειες τροφών που την μειώνουν