ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αναψυκτικά διαίτης για επίπεδη κοιλιά; Μάλλον όχι…

Επιλέγουμε τα αναψυκτικά διαίτης έναντι των κανονικών αναψυκτικών προκειμένου να αποφύγουμε τις τεράστιες ποσότητες ζάχαρης που περιέχουν άρα και την άνοδο του δείκτη της ζυγαριάς.

Αναψυκτικά διαίτης για επίπεδη κοιλιά; Μάλλον όχι…

Ωστόσο, μια νέα μελέτη έρχεται να αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα αυτής της τακτικής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, τα οποία δημοσιεύονται στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Γεροντολογίας, Journal of the American Geriatrics Society, οι μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες που καταναλώνουν αναψυκτικά διαίτης μπορεί να παρατηρήσουν μεγαλύτερη αύξηση στην περίμετρο της μέσης τους σε διάστημα 10 ετών σε σύγκριση με άτομα που δεν καταναλώνουν τέτοιου είδους αναψυκτικά.

Πιο συγκεκριμένα, η κατά μέσο όρο αύξηση που παρατηρήθηκε στην περίμετρο της μέσης όσων έπιναν καθημερινά αναψυκτικά διαίτης ήταν τριπλάσια σε σύγκριση με τα άτομα που δεν κατανάλωναν αναψυκτικά διαίτης.

Για όσους κατανάλωναν περιστασιακά αναψυκτικά διαίτης, η αύξηση ήταν υπερδιπλάσια.

Τα ερευνητικά δεδομένα αφορούσαν σε 749 ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω και κάλυπταν διάστημα 9 ετών.

Το λίπος στην κοιλιά είναι πιο επικίνδυνο από το συσσωρευμένο λίπος σε άλλα μέρη του σώματος, καθώς βρίσκεται κοντά σε ζωτικά όργανα. Έχει παρατηρηθεί ότι το λίπος στην κοιλιά αυξάνει το κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών, μεταβολικού συνδρόμου και άλλων προβλημάτων υγείας.

Διαβάαστε επίσης:

Τι πρέπει να ξέρετε για τα αναψυκτικά: Κανονικά και διαίτης
Τα αναψυκτικά διαίτης συνδέονται με εμφράγματα και εγκεφαλικά
Τα αναψυκτικά διαίτης δε βοηθούν στην απώλεια βάρους