ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια σνακ απαγορεύεται να φάτε βράδυ

Είναι αδύνατο να κοιμηθούμε εάν το στομάχι μας γουργουρίζει ασταμάτητα και είναι λάθος να μην τρώμε τίποτα από το απόγευμα και μετά.

Ποια σνακ απαγορεύεται να φάτε βράδυ

Μπορούμε και πρέπει να απολαύσουμε ένα ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο, καθώς έτσι θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσουμε το βάρος μας εντός των επιθυμητών ορίων και θα κοιμόμαστε καλύτερα.

Δείτε ποια είναι τα σνακ που πρέπει να αποφεύγετε τις βραδινές ώρες.

1. Σοκολάτα

Ορισμένα είδη σοκολάτας περιέχουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών αλλά και καφεΐνη και άλλες διεγερτικές ουσίες που θα σας χαλάσουν τον ύπνο.

2. Τυρί

Τα περισσότερα είδη τυριού είναι πλούσια σε λιπαρά. Ειδικά τα πιο μαλακά τυριά, όπως η φέτα και η μοτσαρέλα, είναι πιθανό να προκαλέσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

3. Ξηροί καρποί

Αν και είναι εξαιρετικά υγιεινοί, τα λιπαρά τους διασπώνται με αργό ρυθμό από το στομάχι κι έτσι μπορεί να σας στερήσουν τον ποιοτικό και χαλαρωτικό ύπνο.

4. Εσπεριδοειδή

Είναι εξαιρετικά όξινα και συχνά επιβαρύνουν το στομάχι.

5. Κρέας

Οι τροφές με πολλές πρωτεΐνες είναι καλό να καταναλώνονται νωρίτερα μέσα στην ημέρα, καθώς ο οργανισμός μας χρειάζεται αρκετό χρόνο για να τις μεταβολίσει.

6. Γλυκά

Η ζάχαρη προκαλεί απότομη άνοδο στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, η οποία συνοδεύεται αναπόφευκτα από εγρήγορση και νευρικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού: Επιτρέπεται τελικά ή όχι;
5 Tips για να μειώσουμε τις θερμίδες του καλοκαιριού
Τροφές με «κρυφή» ζάχαρη: Οι παραπλανητικές ονομασίες στις ετικέτες των τροφίμων