ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δύο tips για να αποφύγεις το βραδινό τσιμπολόγημα

Όσο είστε στη δουλειά είναι πιο εύκολο να ελέγχετε τη διατροφή σας. Αποφεύγετε να έχετε κάποιο σνακ στο συρτάρι του γραφείου και έχετε φροντίσει να φέρετε μαζί το μεσημεριανό.

Δύο tips για να αποφύγεις το βραδινό τσιμπολόγημα

Τι γίνεται όμως όταν φτάσετε στο σπίτι; Όλο και κάποιο σνακ θα τσιμπολογήσετε όσο μαγειρεύετε το βραδινό, ενώ όσο περνάει η ώρα μεγαλώνει και η επιθυμία για κάτι γλυκό.

Δείτε δύο στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τους πειρασμούς, όταν επιστρέφετε στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα.

Προγραμματίστε εγκαίρως το δείπνο

Είναι πολύ πιο εύκολο να τηρήσετε το διατροφικό σας πρόγραμμα όταν έχετε αποφασίσει από πριν τι θα φάτε.

Όταν έχετε προγραμματίσει τι θα μαγειρέψετε, δεν θα περιφέρεστε στην κουζίνα άσκοπα, τσιμπολογώντας, ενώ θα αναζητάτε παράλληλα τι θα φάτε για βράδι.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ορίσετε ένα χρονικό διάστημα, π.χ. απόγευμα Κυριακής, το οποίο θα αφιερώσετε στην προετοιμασία των γευμάτων της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των βραδινών.

Μία απλή και αποτελεσματική λύση είναι να κόψετε κάποια λαχανικά και σαλάτες ή να βάλετε στο γκριλ κομμάτια κοτόπουλου, ώστε να έχετε ανά πάσα στιγμή έτοιμο ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα.

walking 2

Γυμναστική αργά το απόγευμα

Η άσκηση είναι το απόλυτο κίνητρο, καθώς σας θέτει σε εγρήγορση, ενισχύει την αποφασιστικότητά σας και αποσπά την προσοχή σας από το φαγητό.

Αμέσως μετά τη δουλειά ή πριν το δείπνο, προγραμματίστε έστω 30 λεπτά άσκησης ή περπάτημα. Αυτό θα σας γεμίσει ενέργεια, θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και θα σας ωθήσει να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές φαγητού.

Διαβάστε επίσης:

Άσκηση: Πόσο μειώνει την επιθυμία για ανθυγιεινές τροφές

Πέντε εύκολα σνακ με λίγους υδατάνθρακες

Τα διατροφικά λάθη που ακυρώνουν τα οφέλη της άσκησης