ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δημητριακά ολικής άλεσης: Θερμίδες & διατροφική αξία

Τα δημητριακά ολικής άλεσης προστατεύουν την καρδιά, μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου, βοηθούν στην απώλεια βάρους και σας κρατούν χορτάτους για περισσότερο χρόνο.

Πολλά από αυτά όμως δεν έχουν και την καλύτερη γεύση.

Τα προϊόντα ολικής άλεσης παράγονται από αλεύρι ολικής άλεσης, δηλαδή αλεύρι για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκε ολόκληρος ο σπόρος του δημητριακού, σε αντίθεση με το άσπρο (επεξεργασμένο) αλεύρι, που προέρχεται μόνο από ένα μέρος του σπόρου, το ενδοσπέρμιο.

Η διατροφική αξία των προϊόντων ολικής αλέσεως έγκειται στο ότι κατά την άλεση αξιοποιούνται και ο φλοιός και το φύτρο των δημητριακών, τα οποία έχουν πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν επίσης καλούς υδατάνθρακες αργής καύσης, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά.

Δείτε τέσσερα σημαντικά αλλά και γευστικά δημητριακά ολικής αλέσεως.

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Πόσο υγιεινό είναι το ποπκόρν; Θερμίδες & διατροφική αξία

Φιστίκια Αιγίνης: Θερμίδες & διατροφική αξία

Κρύο vs ζεστό τσάι: Δες ποιο θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις!

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved