ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κετογονική δίαιτα: Ποια φρούτα & σε ποια ποσότητα μπορείτε να φάτε (pics)

Θέλετε μια δίαιτα που θα φέρει άμεσα αποτελέσματα,, γι’ αυτό αποφασίσατε να ακολουθήσετε την κετογονική διατροφή (keto diet).

Κετογονική δίαιτα: Ποια φρούτα & σε ποια ποσότητα μπορείτε να φάτε (pics)

Όλα αυτά τα λιπαρά, τα τυριά και τα κρέατα όμως, σας πέφτουν «βαριά», γι’ αυτό θα θέλατε να υπάρχει η δυνατότητα να φάτε μερικά φρούτα.

Πώς μπορούν να ενσωματωθούν όμως τα σάκχαρα των φρούτων σε μια κετογονική δίαιτα, βασική αρχή της οποίας είναι ότι απαγορεύονται οι υδατάνθρακες απ’ όπου και αν προέρχονται;

Για την ακρίβεια, από τις θερμίδες που παίρνετε συνολικά μέσα στην ημέρα, μόνο το 5-10% μπορούν να προέρχονται από υδατάνθρακες, για να γίνει κέτωση, δηλαδή η καύση λίπους αντί υδατανθράκων για την παραγωγή ενέργειας. Και, δυστυχώς, τα φρούτα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες.

Για παράδειγμα τα βακκίνια περιέχουν 18 γραμμάρια καθαρών υδατανθράκων ανά φλιτζάνι, όσους πρέπει να τρώτε δηλαδή συνολικά σε μία μέρα αν κάνετε κετογονική δίαιτα.

Αυτός είναι και ο λόγος που απαγορεύονται τα περισσότερα φρούτα στην κετογονική δίαιτα.

Σημειωτέο, τα πιο γευστικά φρούτα είναι και τα πιο γλυκά, αυτά που περιέχουν δηλαδή τους περισσότερους υδατάνθρακες, όπως τα ροδάκινα και τα πεπόνια.

Δεν χρειάζεται όμως να αποκλείσετε εντελώς τα φρούτα, όταν υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές:

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Κετογονική δίαιτα: Τα υπέρ και τα κατά

Τα 6 φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη (pics)

Κετογονική δίαιτα: 5 σημεία που πρέπει να γνωρίζεις πριν τη δοκιμάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ