ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Επτά τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες που δεν σας περνούν από το μυαλό (pics)

Οι υδατάνθρακες αποτελούν το βασικό «καύσιμο» του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς τους χρειάζεται κάθε κύτταρο και κάθε ιστός για να λειτουργήσει.

Επτά τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες που δεν σας περνούν από το μυαλό (pics)

Πρέπει ωστόσο να αποφεύγετε την υπερκατανάλωση υδατανθράκων είτε προσπαθείτε να χάσετε κιλά είτε θέλετε να αποφύγετε την επικίνδυνη άνοδο των επιπέδων του σακχάρου σας.

Οι υδατάνθρακες πρέπει να καταλαμβάνουν ποσοστό 45-65% των ημερήσιων συνολικών θερμίδων που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας. Στο πλαίσιο μιας διατροφής 1.600 θερμίδων, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 180-260 γραμμάρια υδατανθράκων ή 720-1.040 θερμίδες την ημέρα.

Πέρα από τους «συνήθεις υπόπτους» όπως τα μακαρόνια, το ψωμί και τα γλυκά, οι υδατάνθρακες βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες και σε άλλες, κατά γενική ομολογία υγιεινές, τροφές. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τις βγάλετε εντελώς από τη διατροφή σας, απλώς να προσέχετε και να υπολογίζετε συνετά τις μερίδες σας.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery θα δείτε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες που δεν σας περνούν από το μυαλό.

Πηγή: prevention.com

Δείτε κι αυτό:

Τα 21 λαχανικά με τους λιγότερους υδατάνθρακες (εικόνες)

Υδατάνθρακες-πρωτεΐνες-λιπαρά: Η ιδανική κατανομή για εύκολη απώλεια κιλών

Το γρήγορο τεστ που δείχνει πόσους υδατάνθρακες πρέπει να τρώτε