ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πολύ ώριμα αβοκάντο: Πώς θα τα αξιοποιήσετε

Δοκιμάστε μία γευστική και υγιεινή συνταγή.

Πολύ ώριμα αβοκάντο: Πώς θα τα αξιοποιήσετε

Εσείς μπορείτε να αναγνωρίσετε πότε τα αβοκάντο σας είναι έτοιμα να καταναλωθούν; Αν δεν προλάβατε να τα χρησιμοποιήσετε όταν ήταν η κατάλληλη στιγμή, μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε μία γλυκιά συνταγή, ιδανική για να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα σας χαρίσουν ενέργεια.

Αυτή η πουτίγκα σοκολάτας με αβοκάντο είναι μία γευστική και υγιεινή λύση με ελάχιστες θερμίδες. Αντί να πετάξετε τα πολύ ώριμα φρούτα σας, δοκιμάστε να δημιουργήσετε μία πρωτότυπη κρεμώδη μους, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Υλικά (για τέσσερα άτομα)

- 2 πολύ ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι αγαύη ή περισσότερο για γεύση
- 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο υψηλής ποιότητας
- 1/2 κουταλάκι αλάτι kosher
- Φράουλες σε φέτες, φιστίκια και φουντούκια φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα, καθώς και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε τα πρώτα τέσσερα συστατικά και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Χρησιμοποιήστε μία λαστιχένια σπάτουλα για να συγκεντρώσετε το υλικό που βρίσκεται στις πλευρές του μπλέντερ και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Προσθέστε περισσότερη αγαύη, εάν θέλετε η πουτίγκα σας να έχει πιο γλυκιά γεύση. Μεταφέρετε το μίγμα στο ψυγείο και αφήστε το εκεί για δύο με τρεις ώρες.

Για να το σερβίρετε, τοποθετήστε την παγωμένη κρέμα σε μπολ. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φράουλες, φιστίκια ή φουντούκια και ελαιόλαδο.

Πηγή: mindbodygreen.com

Διαβάστε επίσης:

Αβοκάντο: Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από την καθημερινή κατανάλωση (video)

Αβοκάντο: 5 λόγοι για να το εντάξεις από σήμερα στη διατροφή σου!