ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή είναι η μαγιονέζα που θα κερδίσει ακόμα και τους πιο αυστηρούς Vegan

Κάποιοι την υιοθετούν σε περιόδους νηστείας, άλλοι την απολαμβάνουν σε εναλλακτικά πιάτα υψηλής γαστριμαργίας, ενώ για τους περισσότερους είναι στάση ζωής.

Αυτή είναι η μαγιονέζα που θα κερδίσει ακόμα και τους πιο αυστηρούς Vegan

Παναγιώτης Μαυραγάνης

Η Vegan διατροφή δεν αποτελεί μόνο τον πυρήνα μιας φιλοσοφίας, που έχει ως επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος με την αποχή από κάθε είδους τρόφιμο ζωικής προέλευσης, αλλά και το «μέσο» για τη βελτίωση της υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων καθημερινά.

Μόνο στην Ελλάδα, οι καταναλωτές που έχουν ασπαστεί το «βιγκανισμό» υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τους 800.000, με την πλειονότητα αυτών να είναι νεαροί, ηλικίας από 18 έως και 30 χρόνων. Ο αριθμός αυτός ακολουθεί τη συνεχώς αυξανόμενη πορεία του πληθυσμού των χορτοφάγων και στην υπόλοιπη Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ενδεικτικό της τεράστιας απήχησης που έχει ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής σήμερα, αποτελεί και η επταπλάσια ανάπτυξη της τάσης των Vegan αναζητήσεων στο Google σε σχέση με το 2012!

Ο πιο γευστικός «σύμμαχος» των Vegan

Σε αυτήν την προσπάθεια της συνειδητής αποχής από οποιοδήποτε προϊόν που έχει παραχθεί από ζώο, οι χορτοφάγοι καταναλωτές έχουν πλέον έναν ακόμα γευστικό «σύμμαχο» χάρη στη «Hellmann’s». Η εταιρεία που κυκλοφορεί τις δημοφιλέστερες sauces στην ελληνική αγορά, δημιούργησε μία μαγιονέζα αποκλειστικά για Vegan, η οποία δεν περιλαμβάνει όλα εκείνα τα συστατικά που καθιστούν μία από τις παλαιότερες και πιο βασικές σάλτσες της γαστρονομίας ακατάλληλη για εκείνους που θέλουν να εξαλείψουν από τη διατροφή τους όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης.

SANDWITCH

Χωρίς αυγά, χωρίς γλουτένη, χωρίς συντηρητικά, η νέα μαγιονέζα Vegan MAYO της Hellmann’s αναμένεται να προσφέρει, όχι μόνο νέες μαγειρικές απολαύσεις και περισσότερες γευστικές συγκινήσεις στους λάτρεις της χορτοφαγίας, αλλά και έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής για εκατομμύρια ανθρώπους που θέλουν να εντάξουν φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο προϊόντα, τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα στο καθημερινό τους τραπέζι. Εξάλλου, τα οφέλη της Vegan διατροφής δεν αφορούν μόνο τους πιστούς οπαδούς αυτής της ιδεολογίας-κίνημα, αλλά και εκατοντάδες οικογένειες που κάνουν «στροφή» σε μεσογειακά μοντέλα διατροφής και αναζητούν συνεχώς το «υγιεινό», ανεξαρτήτως περιόδου… νηστείας.

Η μαγιονέζα χωρίς… τύψεις

Η μαγιονέζα ξανασυστήνεται στο καταναλωτικό κοινό «χωρίς τύψεις», αυτήν τη φορά απαλλαγμένη από αυγά. Έτσι, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, σπόροι, μη επεξεργασμένα δημητριακά και δεκάδες ακόμα «πράσινες» τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, θα αποκτήσουν νέες μαγειρικές διαστάσεις με τη βοήθεια της νέας Vegan MAYO Sauce της Hellmann’s, η οποία αποτελεί εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών Ω3 και δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Πρόκειται για ένα πιστοποιημένο Vegan προϊόν, χωρίς αυγά, χωρίς τεχνητά χρώματα και τεχνητή γεύση, χωρίς χοληστερίνη -περιέχει μόλις 10 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα- και χωρίς γλουτένη, με τα χαρακτηριστικά αυτά να αναδεικνύουν τη Hellmann’s στο πιο αναγνωρίσιμο brand αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως, που ενισχύει με τη νέα της πρόταση την κυρίαρχη διατροφική τάση της τελευταίας επταετίας.

Για περισσότερες vegan συνταγές δείτε εδώ