ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόση καφεΐνη περιέχει ο ντεκαφεϊνέ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι ο καφές χωρίς καφεΐνη περιέχει μηδενικό ποσοστό από τη δημοφιλή διεγερτική ουσία.

Πόση καφεΐνη περιέχει ο ντεκαφεϊνέ;

Στην πραγματικότητα, οι κανονισμοί του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών υπαγορεύουν τα ντεκαφεϊνέ ροφήματα να αποτελούνται κατά 97% χωρίς καφεΐνη. Και ενώ μία δόση καφεΐνης 3% μπορεί να φαίνεται σχετικά μικρή, ίσως να είναι αρκετή για να σας κρατήσει ξύπνιους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Γιατί όμως ο ντεκαφεϊνέ καφέ περιέχει αυτό το μικρό ποσοστό καφεΐνης; Αποδεικνύεται ότι η μέθοδος αποκαφεϊνοποίησης απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος της ουσίας από τους κόκκους καφέ, αλλά δεν την απομακρύνει εντελώς. Για αυτό και ορισμένα ροφήματα χωρίς καφεΐνη περιέχουν περισσότερη καφεΐνη από άλλα. Σε γενικές γραμμές, οι κόκκοι Robusta περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης μετά τη διαδικασία αποκαφεϊνισμού σε σχέση με τους κόκκους Arabica.

Η ίδια η διαδικασία μπορεί επίσης να καθορίσει την ποσότητα καφεΐνης που περιέχεται στο αγαπημένο σας ντεκαφεϊνέ μίγμα. Όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα που ψήνεται ο καφές, τόσο περισσότερη καφεΐνη περιέχει. Για αυτό αν δεν θέλετε να καταναλώσετε τη συγκεκριμένη ουσία πρέπει να επιλέξετε ένα μίγμα που παρασκευάζεται γρήγορα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μία ποικιλία καφέ που υποβλήθηκε σε επεξεργασία χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Swiss Water, η οποία μπορεί να αφαιρέσει το 99% της καφεΐνης από τους κόκκους.

Πόση καφεΐνη περιέχει τελικά ο ντεκαφεϊνέ; Ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει συνήθως μεταξύ 150 και 300 mg καφεΐνης και ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς καφεΐνη περιέχει μεταξύ 5 και 15 mg καφεΐνης.

Πηγή: Reader’s Digest

Ποπκόρν: Πότε είναι επικίνδυνο για την υγεία;

9 οφέλη από την κατανάλωση μπύρας (εικόνες)