ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα λαχανικά του Μαΐου: Θρεπτικά συστατικά και θερμίδες (εικόνες)

Η επιλογή λαχανικών και φρούτων ανάλογα με την εποχιακή τους διαθεσιμότητα, είναι βασικός κανόνας της υγιεινής διατροφής.

Τα λαχανικά του Μαΐου: Θρεπτικά συστατικά και θερμίδες (εικόνες)
Bigstock

Επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά εποχής, καταναλώνετε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Ταυτόχρονα αποφεύγετε την πρόσληψη χημικών ουσιών που περιέχουν τα εκτός εποχής προϊόντα, όπως χημικά, φυτοφάρμακα και ορμόνες.

Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να συμβουλεύεστε πάντα τον κατάλογο της εποχιακής διαθεσιμότητας των φρούτων και των λαχανικών.

Τα γεωγραφικά δεδομένα της περιοχής παραγωγής και οι καιρικές συνθήκες, είναι πιθανό να αλλάξουν τη διάρκεια καλλιέργειας και τον χρόνο συγκομιδής.

Σε γενικές γραμμές πάντως τα λαχανικά που είναι στα καλύτερά τους τον Μάιο, είναι τα εξής: