ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γνωρίστε το φρούτο που σκοτώνει τον καρκίνο και προάγει τη μακροζωία και την υγεία

Τα φρούτα  γενικότερα αποτελούν ιδανική διατροφική πηγή για την διασφάλιση της υγείας. Ένα φρούτο, συγκεκριμένα, μπορεί να προσφέρει προστασία έναντι πολλών ασθενειών χάρη στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών του, τα οποία μπορεί να προάγουν τη μακροζωία.

Γνωρίστε το φρούτο που σκοτώνει τον καρκίνο και προάγει τη μακροζωία και την υγεία

Για πολύ καιρό, τα μυστικά της μακροζωίας διέφευγαν της επιστημονικής κοινότητας. Οι ερευνητές, ωστόσο, έχουν καταφέρει να αναλύσουν τα συστατικά που συμβάλλουν στη μεγάλη διάρκεια ζωής. Το σκεπτικό βασίζεται στην πρόληψη ή την καθυστέρηση μιας νόσου για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα. Μεταξύ των κορυφαίων τροφίμων γνωστών για τις ιδιότητες καταπολέμησης ασθενειών, είναι τα ροδάκινα.

Τα ροδάκινα είναι από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά φρούτα. Προσφέρουν επίσης πληθώρα πλεονεκτημάτων για την καρδιά, το ανοσοποιητικό σύστημα και τις αλλεργίες. Η διαιτολόγος Maxine Smith, της κλινικής Cleveland, εξήγησε ότι η σύνθεση των φυτικών ινών του φρούτου μπορεί να ευθύνεται για ορισμένα από αυτά τα οφέλη. Σημείωσε: «Τα ροδάκινα περιέχουν τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες.

Οι ίνες

«Οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και κρατούν υπό έλεγχο τα επίπεδα χοληστερόλης. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες βοηθούν στην πέψη και συμβάλουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Τα ροδάκινα είναι γεμάτα με βιταμίνη C και άλλα βασικά αντιοξειδωτικά, τα οποία οι ερευνητές εξηγούν ότι μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού και του καρκίνου.

Επιπλέον, το αντιοξειδωτικό βήτα-καροτένιο - που δίνει στα ροδάκινα το όμορφο χρυσοπορτοκαλί χρώμα τους - μετατρέπεται σε βιταμίνη Α όταν καταναλώνεται, συμβάλλοντας στη διατήρηση της όρασης.

Κατά κανόνα, όσο πιο ώριμο είναι το φρούτο, τόσο περισσότερα αντιοξειδωτικά είναι πιθανό να περιέχει.

Δύο από τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα ροδάκινα - τα καροτενοειδή και το καφεϊκό οξύ - είναι γνωστό ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

1643644316544-703103674-rodakino.jpg

Η συμβολή στον καρκίνο

Οι χημικές ουσίες που εμπεριέχουν τα ροδάκινα έχει αποδειχθεί ότι περιορίζουν την ανάπτυξη των μη καρκινικών όγκων του δέρματος, καθώς και ότι τους εμποδίζουν να γίνουν κακοήθεις.

Οι πολυφαινόλες στα φρούτα είναι επίσης γνωστό ότι περιορίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με διάφορες μελέτες.

Επιπλέον, ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στα ροδάκινα έχουν την ικανότητα να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας τα υγιή κύτταρα ανέγγιχτα.

rodakino.jpg

Τα διατροφικά οφέλη του ροδάκινου

Ένα φλιτζάνι το τσαγιού ροδάκινο κομμένο σε κύβους περιέχει 319 mg καλίου, το οποίο είναι περίπου το 6,8% της συνιστώμενης ποσότητας των 4.700 mg ημερησίως για ενήλικες.

Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Ένα μεσαίου μεγέθους έχει μόνο 58 θερμίδες, 1γρ. πρωτεΐνης, 14γρ. υδατάνθρακες, 2 γρ. ινών, 17% βιταμίνη C, 10% βιταμίνη Α, κάλιο 8%, βιταμίνη Κ 5%, βιταμίνη Ε:5%, χαλκό 5% και μαγγάνιο 5%.