ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Το σπλαχνικό λίπος, γνωστό και ως «κρυμμένο» λίπος, αποθηκεύεται στην κοιλιά και περιβάλλει τα όργανα όπως το συκώτι και το έντερο.

Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Αποτελεί περίπου το ένα δέκατο του συνολικού λίπους που αποθηκεύεται στο σώμα.

Το μεγαλύτερο μέρος του λίπους αποθηκεύεται κάτω από το δέρμα και είναι γνωστό ως υποδόριο λίπος.

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος με ασφάλεια, αλλά διαπιστώνετε ότι η ζυγαριά δεν υποχωρεί, είναι καιρός να επανεξετάσετε τις τροφές που αποθηκεύετε στην κουζίνα σας.

Κάποιες τροφές μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, ακόμα και να κάψουν το ενοχλητικό λίπος στην κοιλιά.

Αβοκάντο για απώλεια βάρους

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Nutrition εξέτασε την επίδραση της κατανάλωσης αβοκάντο στο κοιλιακό λίπος. Η έρευνα αφορούσε υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες.

Οι ερευνητές μέτρησαν το κοιλιακό λίπος των συμμετεχόντων, την ανοχή στη γλυκόζη και τον μεταβολισμό τους στην αρχή και στο τέλος της μελέτης.

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά αβοκάντο, μείωσαν το βαθύτερο σπλαχνικό κοιλιακό λίπος.

Βατόμουρα

Είναι πλούσια σε φυσικά αντιοξειδωτικά όπως οι κατεχίνες, που βοηθούν στην ενεργοποίηση των γονιδίων που καίνε λίπος στα λιποκύτταρα της κοιλιάς.

Οι πολυφαινόλες, μια άλλη βασική ένωση που βρίσκεται σε αυτά τα γλυκά μούρα, μπορούν να αποτρέψουν τον περαιτέρω σχηματισμό λίπους.

Τα βατόμουρα έχουν ελάχιστες θερμίδες, καθιστώντας τα ένα εξαιρετικό σνακ όταν πεινάτε.

Φασόλια

Είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές και ιδανικά για την απώλεια λίπους στην κοιλιά, καθώς είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες καταπολεμούν τις φλεγμονές που προκαλούν συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο Wake Forest Baptist, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα φασόλια περιέχουν περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες και βοηθούν στη μείωση του σπλαχνικού λίπους και της περιμέτρου της μέσης.

Σταυρανθή λαχανικά

Μπορεί τα λαχανάκια Βρυξελλών να μην είναι τα αγαπημένα σας λαχανικά, αποτελούν όμως μια από τις καλύτερες τροφές για να μειώσετε το επίμονο σπλαχνικό λίπος.

Είναι από τις πιο πλούσιες σε διαλυτές ίνες τροφές, ένα βασικό συστατικό για τη μείωση του υποδόριου λίπους.

Είναι σημαντικό να τρώτε σταυρανθή λαχανικά όπως μπρόκολο και κουνουπίδι.

Πηγή: mirror.uk.co