ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτικές Κλινικές: Άραγε θα πληρωθούν σήμερα ή τις υποσχέσεις θα τις πάρει το... πολιτικό ποτάμι;

Dead line μέχρι σήμερα είχαν δώσει προς τον ΕΟΠΥΥ και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι ιδιώτες πάροχοι προκειμένου να τακτοποιηθούν τα οικονομικά τους και με την υπόσχεση της πληρωμής, οι Κλινικές είχαν δώσει τέλος στις επισχέσεις τους.

Ιδιωτικές Κλινικές: Άραγε θα πληρωθούν σήμερα ή τις υποσχέσεις θα τις πάρει το... πολιτικό ποτάμι;

Η 19η Δεκεμβρίου είναι σήμερα, ωστόσο οι επικεφαλής του κλάδου, (ΣΕΚ και ΠΕΙΚ) δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες ότι οι υποσχέσεις θα τηρηθούν και ότι οι επιχειρήσεις τελικά θα λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται και που αφορούν σε περασμένες χρονιές, ληξιπρόθεσμα από το 2011 ακόμη.
Θα ρωτήσετε τότε τι αναμένεται να πράξουν στην συνέχεια; Μήπως έρχονται και άλλες επισχέσεις;

Όχι απαντούν οι επικεφαλής των ιδιωτικών Κλινικών δεν πρόκειται να προβούμε σε τέτοιες κινήσεις, διότι πολύ απλά στο προεκλογικό κλίμα στο οποίο εισερχόμαστε δεν υπάρχει συνομιλητής μας και επομένως το πιο λογικό και συνετό είναι να περιμένουμε.

Άλλωστε την τακτική αυτή την γνώριζαν από την πρώτη στιγμή οι ιδιώτες πάροχοι, δηλαδή την τακτική της ακόμη μεγαλύτερης καθυστέρησης των πληρωμών, ενώ το τέλος των επισχέσεων που σήμαναν οι πάροχοι, ήταν μία ευγενική κίνηση προς την κυβέρνηση.

Να θυμίσουμε όπως είχε υποσχεθεί ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης αλλά και ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, ο Οργανισμός, θα πρέπει μέχρι σήμερα, να πληρώσει τόσο τον μήνα Απρίλιο του 2014 όσο και τα ληξιπρόθεσμα ύψους 100 εκατ. ευρώ (2006- 2011).

«Με την στάση μας αυτή, δείχνουμε ξεκάθαρα εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και δεν απομένει πλέον, παρά να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση», είχε τονίσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών κ. Βασίλης Μπαρδής, μετά την συνάντηση που είχε ο κλάδος με το κ. Βορίδη και τον κ. Κοντό.

Οι πολιτικές εξελίξεις φυσικά μας προλαβαίνουν και έτσι οι ιδιωτικές Κλινικές όπως και άλλοι πάροχοι, έχουν αποφασίσει να αναμένουν τις εξελίξεις, έστω και με... φέσια όπως τους έχει συνηθίσει άλλωστε το κράτος τα τελευταία χρόνια. Αυτό για το οποίο νοιάζονται κυρίως, είναι διατήρηση των θέσεων εργασίας και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Διαβάστε ακόμη:

Αναστέλλουν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου τις επισχέσεις τους οι Ιδιωτικές Κλινικές

Ιδιωτικές Κλινικές: Θα αποδειχθεί συνεπής η κυβέρνηση για μία φορά στις πληρωμές της;

Πλαφόν ανά πάροχο: Ανακούφιση για τα μικρά εργαστήρια - Επόμενο βήμα, η Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας