ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Αναστέλλουν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου τις επισχέσεις τους οι Ιδιωτικές Κλινικές

Αναστέλλουν τις επισχέσεις τους μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου οι ιδιωτικές Κλινικές, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο εμπιστοσύνη τόσο στην ηγεσία του υπουργείου Yγείας όσο και στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αλλά και ένα χρονικό περιθώριο προκειμένου να τακτοποιηθούν οι κυβερνητικές υποσχέσεις περί πληρωμής.

Αναστέλλουν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου τις επισχέσεις τους οι Ιδιωτικές Κλινικές

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) - στην δύναμη του οποίου βρίσκονται οι 28 μεγάλες ιδιωτικές κλινικές- συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, και έλαβε την απόφαση να αναστείλει την επίσχεση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΚ κ. Βασίλειο Μπαρδή θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να έχει πληρώσει τόσο τον μήνα Απρίλιο του 2014 όσο και τα ληξιπρόθεσμα ύψους 100 εκατ. ευρώ (2006- 2011). Με την στάση μας αυτή, αναφέρει ο κ. Μπαρδής, δείχνουμε ξεκάθαρα εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και δεν απομένει πλέον, παρά να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση.

Έτσι από αύριο Τετάρτη και για τις επόμενες δέκα ημέρες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι τις υπηρεσίες των κλινικών πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή που τους αναλογεί και έχοντας την κάλυψη του Οργανισμού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την τακτική του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και η ΠΕΙΚ η οποία αντιπροσωπεύει τις γενικές και ψυχιατρικές κλινικές.

Διαβάστε ακόμη:

Ιδιωτικές Κλινικές: Το πολιτικό σκηνικό μοιράζει χρήμα, υποσχέσεις και... λήγει τις επισχέσεις

ΕΟΠΥΥ: Και οι γιατροί, μετά τις Κλινικές, σε επισχέσεις από σήμερα - Πού θα τραβήξει η κόντρα;

Στα άκρα πλέον η κόντρα ΕΟΠΥΥ - Κλινικών, στον χορό των επισχέσεων και οι γιατροί

Σε επισχέσεις από την Τετάρτη και οι Κλινικές, με σύνθημα «Ο ΕΟΠΥΥ αφανίζει έναν ολόκληρο κλάδο»

ΕΟΠΥΥ-Κλινικές: Ο πόλεμος μόλις άρχισε - καταγγελίες συμβάσεων με φόντο τις επισχέσεις

Το μπαλάκι στους ασφαλισμένους ρίχνει ο ΕΟΠΥΥ για τις επισχέσεις