ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτικές Κλινικές: Το πολιτικό σκηνικό μοιράζει χρήμα, υποσχέσεις και... λήγει τις επισχέσεις

Αλλάζει άρδην το σκηνικό στο κομμάτι των επισχέσεων που ξεκίνησαν οι Ιδιωτικές Κλινικές την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες αν μη τι άλλο μοιράζουν ζεστό χρήμα και υποσχέσεις.

Ιδιωτικές Κλινικές: Το πολιτικό σκηνικό μοιράζει χρήμα, υποσχέσεις και... λήγει τις επισχέσεις

Στο ασφαλές αυτό συμπέρασμα μπορεί να καταλήξει κάποιος διαβάζοντας πίσω από τις κινήσεις και το παρασκήνιο που υφαίνεται τις ημέρες αυτές αναφορικά με τον κλάδο, αλλά και τα νέα πολιτικά δεδομένα που δημιουργεί η ξαφνική χθεσινή ανακοίνωση για την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, στις 17 Δεκεμβρίου.

Είναι βέβαιο πλέον, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μεγάλη αναδίπλωση σε πολλά ζητήματα υγειονομικής φύσης, ενώ το ακόμη πιο βέβαιο σενάριο είναι ότι θα σημειωθεί μεγάλη παροχολογία.

Σήμερα το μεσημέρι πάντως, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΕΚ (ο οποίος εκπροσωπεί τους 28 μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους υπηρεσιών παροχής υγείας) με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Κλινικές προσανατολίζονται να λήξουν τις επισχέσεις. Οι υποσχέσεις για τακτοποίηση των πληρωμών αλλά και οι απειλές από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι έπιασαν τόπο, σχολιάζει στο onMed παράγοντας του κλάδου. Έτσι, δεν αποκλείεται την τακτική αυτή του ΣΕΚ να ακολουθήσει και η ΠΕΙΚ, η οποία εκπροσωπεί τις 133 γενικές και ψυχιατρικές Κλινικές της χώρας.

Να θυμίσουμε ότι ο ΣΕΚ ξεκίνησε επισχέσεις την περασμένη Δευτέρα και η ΠΕΙΚ την περασμένη Τετάρτη, ενώ σε επίσχεση βρίσκονται από χθες Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου και μέχρι το τέλος της εβδομάδας και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, σήμερα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών (ΠΑΣΙΔΙΚ), οι οποίοι όπως όλα δείχνουν δεν προτίθενται να ακολουθήσουν το χορό των επισχέσεων. Η μείωση του clawback-rebate στο 15% από το 50% -με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν περί τα 70 εκατ. ευρώ- αλλά και η τονωτική ένεση των 24 εκατ. ευρώ που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας πριν από δύο περίπου εβδομάδες, χαρακτηρίζονται σημαντικές κινήσεις από τον κλάδο, οι εκπρόσωποι του οποίου στη φάση αυτή εκτιμούν ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Και οι γιατροί, μετά τις Κλινικές, σε επισχέσεις από σήμερα - Πού θα τραβήξει η κόντρα;

Στα άκρα πλέον η κόντρα ΕΟΠΥΥ - Κλινικών, στον χορό των επισχέσεων και οι γιατροί

Σε επισχέσεις από την Τετάρτη και οι Κλινικές, με σύνθημα «Ο ΕΟΠΥΥ αφανίζει έναν ολόκληρο κλάδο»

ΕΟΠΥΥ-Κλινικές: Ο πόλεμος μόλις άρχισε - καταγγελίες συμβάσεων με φόντο τις επισχέσεις

Το μπαλάκι στους ασφαλισμένους ρίχνει ο ΕΟΠΥΥ για τις επισχέσεις