ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Αντιμέτωπος με το τεράστιο έλλειμμα ο νέος πρόεδρος

Αντιμέτωπος με ένα τεράστιο έλλειμμα ύψους σχεδόν ενός δισ. ευρώ, αλλά και μια ουρά από ιδιώτες παρόχους οι οποίοι ζητούν τα αυτονόητα -την τακτοποίηση των πληρωμών τους δηλαδή σε τακτά διαστήματα- θα βρεθεί από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

ΕΟΠΥΥ: Αντιμέτωπος με το τεράστιο έλλειμμα ο νέος πρόεδρος

Και μπορεί η θέση να μην έχει κλειδώσει ακόμη, ωστόσο πληροφορίες των τελευταίων ημερών κάνουν διαρκώς λόγο για τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη ως το... απόλυτο φαβορί που αναμένεται να καταλάβει την ηλεκτρική καρέκλα!

Το ONMED έχει επικοινωνήσει δύο φορές με τον κ. Βουδούρη, γιατρό-χειρουργό και παλιά δόξα των Γιατρών του Κόσμου, ο οποίος ωστόσο και τις δύο φορές διέψευσε την είδηση αυτή. Πρώτον, όπως αναφέρει, δεν του έχει προταθεί κάποια θέση και δεύτερον η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα ήθελε την καρέκλα αυτή. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, σημειώνει, είναι πρόθυμος να συζητήσει και να βοηθήσει στο έργο της νέας κυβέρνησης.

Είτε πάντως είναι ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης είτε άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει το δύσκολο έργο του ΕΟΠΥΥ, είναι γεγονός ότι ο Οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα που ενδεχομένως να απειλούν την βιωσιμότητά του.

Έτσι, όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, σύμφωνα με στοιχεία του Δεκεμβρίου 2014, το έλλειμμα στα έσοδα του Οργανισμού υπολογίζεται στα 900 εκατομμύρια ευρώ και οφείλεται στα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων από τις εισφορές που δίνουν οι ασφαλισμένοι για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Είναι ενδεικτικό ότι, για τον Ιανουάριο που μόλις έφυγε, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ δεν κατέβαλαν στον ΕΟΠΥΥ ούτε ένα ευρώ από τις εισφορές των ασφαλισμένων. Επομένως, η κατάσταση αυτή πάει αλυσίδα, τα Ταμεία δεν συνεισφέρουν στον ΕΟΠΥΥ, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους λόγω ύφεσης, με αποτέλεσμα στη συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ να μην μπορεί και ίδιος να είναι συνεπής με τους παρόχους υγείας. Ένας φαύλος κύκλος ο οποίος μοιάζει να μην έχει τέλος!

Σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, υποστήριξε ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δομηθεί ο ΕΟΠΥΥ με υπηρεσίες, λειτουργίες και δράσεις που να απαντούν στις απαιτήσεις της εποχής και στις ανάγκες ενός σύγχρονου κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος. Πρέπει να του εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις».

Διαβάστε ακόμη:

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ έλλειμμα στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ

Οδ. Βουδούρης: Είμαι ευτυχής που ζω αυτή την ιστορική στιγμή - Δεν μου έχει προταθεί κάποια θέση