ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Απλήρωτοι από τον Ιούνιο οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί

Τον κίνδυνο να μην πληρωθούν μέχρι τις γιορτές οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί επισημαίνει με νέα επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του Οργανισμού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

ΙΣΑ: Απλήρωτοι από τον Ιούνιο οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση έκδοση ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι συμβάσεις παρατάθηκαν μεν μέχρι τις 31/12/2015, «πλην όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει νομοθετικά ρυθμιστεί το ζήτημα τόσο της προηγούμενης παράτασης που δόθηκε, όσο και της παρούσας, με αποτέλεσμα να υφίσταται πρόβλημα στην αποπληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και καθυστέρηση καταβολής των ποσών για έντεκα ολόκληρους μήνες, αν συναθροιστεί και η μη καταβολή του υπολοίπου 10% των ετών 2012, 2013, 2014 και του πρώτου εξαμήνου του 2015».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός για τη νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους ιατρούς και το ενδεχόμενο μη κάλυψης της αμοιβής αυτών από τον οργανισμό. «Μετά την ενημέρωση που είχαμε από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ η μη άμεση δημοσίευση του ΦΕΚ συνεπάγεται την αδυναμία πληρωμής των ιατρών μέχρι τις επικείμενες εορτές» επισημαίνει.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει, τέλος, ότι όλο αυτό το ζήτημα δημιουργείται «διότι δεν υπάρχει πρόθεση από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να επιλυθεί το ζήτημα μόνιμα, και η μόνη λύση θα ήταν το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις».

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Ληξιπρόθεσμα & ασαφές πλαίσιο πνίγουν τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ - Η Ένωση ζητά άμεση συνάντηση με την ηγεσία