ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Συνταγογράφηση με αριθμητικά όρια ξεκινά ο ΕΟΠΥΥ

Συνταγογράφηση με αριθμητικά όρια και εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων ανάλογα με την ειδικότητα του γιατρού που παραπέμπει ξεκίνησαν να ισχύουν από την Δευτέρα 14 Μαρτίου.

Συνταγογράφηση με αριθμητικά όρια ξεκινά ο ΕΟΠΥΥ

Πρόκειται ουσιαστικά για την απόφαση του Αυγούστου του 2014, όπως τροποποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με την απόφαση, το οριζόµενο αριθµητικό όριο εξετάσεων ανά παραπεµπτικό, ισχύει για όλα τα παραπεµπτικά που θα εκδοθούν την ίδια ηµεροµηνία, στον ίδιο ΑΜΚΑ και µέχρι 4 (τέσσερις) ηµερολογιακές ηµέρες µετά.

Σε περίπτωση υπέρβασης του ανώτατου ορίου συνταγογράφησης από τον κλινικό ιατρό, το διαγνωστικό εργαστήριο δεν αποζημιώνεται και δεν υποχρεούται να εκτελεί μέσω ΕΟΠΥΥ τις εξετάσεις που υπερβαίνουν το όριο συνταγογράφησης. Επομένως, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει ο κλινικός ιατρός να προσαρμοστεί στα ανώτατα όρια, τα οποία ενσωματώθηκαν το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

Σε περίπτωση επανειλημμένης υπέρβασης του ορίου συνταγογράφησης, είναι πολύ πιθανό να επιβληθούν κυρώσεις στους γιατρούς.

Στην ίδια πάντα απόφαση, προβλέπεται ότι για όλες τις πράξεις Πυρηνικής Ιατρικής που πραγματοποιούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, και στις οποίες χρησιμοποιούνται ραδιοφάρμακα, αυτά θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, με βάση το τιμολόγιο αγοράς τους και το Παρατηρητήριο Τιμών από 1η Ιανουαρίου 2014 και μέχρι την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Να σημειωθεί, ότι ο ΕΟΠΠΥ μπορεί να διαπραγματεύεται απευθείας με τους προμηθευτές των ραδιοφαρμάκων - εταιρίες παραγωγής ή αντιπροσώπους εταιρίες- για την τιμή αποζημίωσης του εκάστοτε ραδιοφαρμάκου.

Διαβάστε ακόμη:

Σε μηνιαία βάση θα υπολογίζει πλέον το rebate ο ΕΟΠΥΥ