ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Και οι οδοντίατροι του ΕΟΠΥΥ εντάσσονται στο ΕΣΥ

Στο ΕΣΥ εντάσσονται και οι οδοντίατροι που υπηρετούν στον ΕΟΠΥΥ, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Και οι οδοντίατροι του ΕΟΠΥΥ εντάσσονται στο ΕΣΥ

Στο ΕΣΥ εντάσσονται και οι οδοντίατροι που υπηρετούν στονΕΟΠΥΥ, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Αυτό προβλέπει προσθήκη που κατέθεσε ο υπουργός ΥγείαςΆδωνις Γεωργιάδης στη σχετική ρύθμιση για τους γιατρούς των υπόλοιπωνειδικοτήτων του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι με την τροπολογία συστήνονται στις ΥΠΕ οιειδικότητες και οι κλάδοι που απαιτούνται για να έχει το υπουργείο τηνομοθετική εξουσιοδότηση να προσλάβει τους γιατρούς, το υγειονομικό καιδιοικητικό προσωπικό στις νέες τους θέσεις.


Η τροπολογία προβλέπει τη σύσταση ειδικού κλάδου ΠΕ γιατρώνπλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Πρόκειται για προσωποπαγείς θέσεις κατάκλάδο και κατά ειδικότητα που θα διαφέρει από τον κλάδο Γιατρών ΕΣΥ. Οι γιατροίτου ΕΟΠΥΥ δεν θα έχουν τα ίδια μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τουςσυναδέλφους τους που υπηρετούν στα νοσοκομεία.


Επίσης,με την τροπολογία, προβλέπεται ότι η τοποθέτηση τουπροσωπικού θα γίνεται με απόφαση του Διοικητή κάθε ΥΠΕ, ύστερα από αίτηση τουενδιαφερομένου και αξιολόγηση των αναγκών του δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδαςυγείας της περιφέρειάς του. Παράλληλα, τυχόν κενές θέσεις θα καλύπτονται απόεπικουρικό προσωπικό σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.



Διαβάστε επίσης

Τροπολογία του υπ. Υγείας για τις ειδικότητες στις ΥΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Τορπίλη στο διάλογο η τροπολογία για γιατρούς ΕΟΠΥΥ

Πραξικοπηματική κίνηση η τροπολογία για τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ