ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΠ: απειλεί με προσφυγές τον ΕΟΠΥΥ για τα ληξιπρόθεσμα

Με δικαστικές προσφυγέςαπειλεί την διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, σε περίπτωση πουδεν τακτοποιηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους γιατρούς αυτήν την εβδομάδα.
ΙΣΠ: απειλεί με προσφυγές τον ΕΟΠΥΥ για τα ληξιπρόθεσμα

Με δικαστικές προσφυγέςαπειλεί την διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, σε περίπτωση πουδεν τακτοποιηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους γιατρούς, αυτήν την εβδομάδα.

Σε επιστολή που απέστειλε οΙΣΠ την οποία υπογράφει η πρόεδρός του κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, σημειώνεταιμεταξύ άλλων, ότι «Η ανοχή μας για την μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλώντου ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς εξαντλήθηκε ! Αν εντός της εβδομάδος δεν αποπληρωθούν καιοι ληξιπρόθεσμες και οι τρέχουσες οφειλές, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία.

Θεωρούμε ότι οι Διοικήσειςπρέπει να έχουν συνέχεια και συνέπεια. Δεν μπορούν πλέον οι Ιατροί να ανέχονται τον κακοπληρωτή Δημόσιοπαράγοντα και να στερούνται επί μήνες-έτη την αποζημίωση για τις παρεχόμενεςυπηρεσίες τους (για τις οποίες ο ΈλληναςΠολίτης έχει καταβάλλει εισφορές), ενώοι ίδιοι ως Διοικητικά όργανα (Πρόεδροι – Μέλη ΔΣ κλπ.) να απολαμβάνουν των αποδοχώντους. Η χρηστή Διοίκηση είναι υποχρέωσηόλων, το ίδιο και η αποζημίωση υπηρεσιώνπολύτιμων, όπως είναι αυτές της Υγείας».

Αναφορικά με τις Ελεγκτικέςεταιρείες για τις οποίες οι γιατροί αντιδρούν εντονότατα, ο ΙΣΠ, τονίζει «ενώ εσείς έχετε την ευθύνη του ελέγχου, επιβαρύνετε με ένα ακόμα εισπρακτικό«χαράτσι» τους Ιατρούς, υποχρεώνοντάςτους «ανορθόδοξα» να συμβληθούν με τις εταιρείες αυτές, τις οποίες εσείς εγκρίνατε, εσείς προσλάβατε, εσείς χρεώσατε στους Ιατρούς, (αφήνοντας ανοικτό το ποσό των αποζημιώσεωνως υποχρέωση μεταξύ Ιατρών και Ελεγκτικών εταιρειών)».

Έχετε την υποχρέωση και τηδυνατότητα να προβείτε σε οποιαδήποτε υπέρ των συμφερόντων σας ελεγκτικήδιαδικασία, πληρώνοντας όμως εσείς και όχι να την μεταβιβάζετε σε άλλους! Εκείνοι που κατήργησαν την θεώρηση-έγκρισητων εξετάσεων, ας κληθούν να πληρώσουνκαι τα αποτελέσματα των αποφάσεών τους».