ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: άμεση εξόφληση των οφειλών- ψευδή στοιχεία δίνει ο ΕΟΠΥΥ

Άμεση εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τον ιατρικό κλάδο, ζητά από την διοίκηση του Οργανισμού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.
ΙΣΑ: άμεση εξόφληση των οφειλών- ψευδή στοιχεία δίνει ο ΕΟΠΥΥ

Την διοίκηση του ΕΟΠΥΥστηλιτεύει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, αναφορικά με το θέμα των οφειλών προς τονκλάδο, τονίζοντας ότι αντί να σεβαστεί τον ιατρικό κόσμο που επί σειρά ετών κρατάζωντανό τον ΕΟΠΥΥ, δίνει λάθος στοιχεία.

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεσηεξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τον Ιατρικό κλάδο και συνεχίζει στηνανακοίνωσή του:

«ΟιΕπαγγελματικές Ενώσεις των γιατρών με Δελτία Τύπου, πανηγυρικά καιτεκμηριωμένα, επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΙΣΑ και καταρρίπτουν τους ψευδεπίγραφους ισχυρισμούς της διοίκησης τουΕΟΠΥΥ.

Η χρήση τεχνασμάτων από τηνπλευρά του ΕΟΠΥΥ, όπως οι αβάσιμες κατηγορίες εναντίον τω 59 μαχόμενων γιατρών,που επέσυραν τη στέρηση του δικαιώματος συνταγογράφησης, παραπέμπει σε άλλεςεποχές και επιβεβαιώνει την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών των υπηρεσιών τουΕΟΠΥΥ.

Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ καλείται άμεσα να διεκπεραιώσει τον έλεγχοκαι να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των ανωτέρω γιατρών.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει:

1) νααποπληρώσει σε όσους γιατρούς υπολείπονται, τις επισκέψεις και πράξεις τουΙουλίου 2013,

2) ναξεκινήσει να αποπληρώνει την περίοδο Αύγουστο-Δεκέμβριο 2013,

3) Ωςκαθολικός διάδοχος των ενταχθέντων σε αυτόν Ασφαλιστικών Ταμείων, καλείται ναεξοφλήσει:

α) τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για όλο το 2011

β) τις οφειλές των λοιπών Ταμείων που εντάχτηκαν στον Οργανισμό μετά1/1/2012 (π.χ. ΤΣΑΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ κ.α.) , για τις οποίες ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί

4) τουπολειπόμενο 10% των οφειλών των ετών 2012 και 2013».

Καλούμε τη διοίκηση τουΕΟΠΥΥ, καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος, «να ξεκαθαρίσει άμεσα πότε θα εξοφλήσειτο σύνολο των ανωτέρω οφειλών του προς τους γιατρούς, με δεδομένο, ότι απόψευτοχρονοδιαγράμματα, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»έχουμε χορτάσει». Ο ΙΣΑ και ο ιατρικός κόσμοςδεν είναι πλέον διατεθειμένοι να συνεχίσουν να ανέχονται να ασκούνται στιςπλάτες τους πολιτικές υγείας ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ».