ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Απειλές και θράσος ΕΟΠΥΥ:’Η rebate ή κόβουμε συντάξεις!

Απειλές και θράσος ΕΟΠΥΥ:’Η rebate ή κόβουμε συντάξεις!
Σε απειλές προς τους γιατρούς προχώρησε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή τις αντιδράσεις των γιατρών για την καθυστέρηση των πληρωμών τους.

Σε απειλές προς τους γιατρούς προχώρησε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή τις αντιδράσεις των γιατρών για την καθυστέρηση των πληρωμών τους.


Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εκτόξευσε την Παρασκευή απειλές προς τους γιατρούς, κατηγορώντας τους για απίστευτο όγκο περιττών εξετάσεων που για να πληρωθεί θα πρέπει να μειωθούν μισθοί και συντάξεις!


Ο ΕΟΠΥΥ επικαλείται, δύο χρόνια μετά τη λειτουργία του, τα οργανωτικά και διοικητικά προβλήματα των κλάδων υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση των πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών και σαν να μην έφτανε αυτό απειλεί και κατηγορεί τους γιατρούς:


«Τα συλλογικά όργανα των ιατρών αντί να επιτίθενται στον ΕΟΠΥΥ με εμπρηστικές ανακοινώσεις για την καθυστέρηση πληρωμών θα έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την επί πολλά χρόνια περιττή, υπερβάλλουσα, και προκλητική κατανάλωση υπηρεσιών υγείας ιδιαίτερα στον τομέα των παρακλινικών διαγνωστικών εξετάσεων. Το rebate και το clawback είναι αποτέλεσμα και ανάγκη που προέκυψαν από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό των παραπεμπτικών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Οκτώβριο του 2013  κόπηκαν 10.682.892 παραπεμπτικά, δαπάνης 77.247.260 ευρώ και τον Νοέμβριοκόπηκαν 9.335.388 παραπεμπτικά ύψους 68.117.310 ευρώ! Εκτός εάν τα συλλογικά όργανα των ιατρών προτιμούν να πληρωθεί ο απίστευτός αυτός όγκος των περιττών εξετάσεων και να κοπούν μισθοί και συντάξεις».

Και η διοίκηση του υπερχρεωμένου ΕΟΠΥΥ συνεχίζει: «Το rebate και το clawback θα φύγουν από την ατζέντα, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα της παραγωγής και της διανομής υπηρεσιών υγείας, και κυρίως οι γιατροί, βοηθήσουν στον εξορθολογισμό και στη συγκράτηση των δαπανών υγείας που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ».


 

BEST OF NETWORK

Κορονοϊός: Πέθανε και τρίτος αστυνομικός – Υπηρετούσε στο Κιλκίς

Κορονοϊός - Μοντέλο Σαρηγιάννη: Δείτε πόσα κρούσματα θα έχουμε στις 31 Δεκεμβρίου

Εξαφάνιση Κορωπί - Δικηγόρος οικογένειας στο Newsbomb.gr: Η Άρτεμις κρατείται με το ζόρι

Ερντογάν: Σκοταδισμός και φρικαλεότητες κατά Χριστιανών - Αλυσοδεμένοι στο φανατισμό οι Τούρκοι

Κορονοϊός: Αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων - Ο διχασμός και η ημερομηνία «κλειδί»

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Επικίνδυνο να «ανοίξουμε» τώρα - Θα ενισχύσουμε τις εστίες υπερμετάδοσης

Κρούσματα σήμερα: Παραμένει στα «κόκκινα» η Ελλάδα – Αγωνία για τις ΜΕΘ που ασφυκτιούν

Βαλερί Ζισκάρ Ντ'Εστέν: Ο εκσυγχρονιστής της γαλλικής κοινωνίας πέθανε από επιπλοκές λόγω κορονοϊού

Σεισμός στη Θήβα: Η περιοχή δίνει ισχυρές δονήσεις κάθε 40 χρόνια - Προσοχή συστήνουν οι σεισμολόγοι

120 δόσεις, πινακίδες και Δώρο Χριστουγέννων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Καιρός: «Προσοχή την Παρασκευή»! Εκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου (vid)

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Έτσι θα είναι στα 70 του - Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση σε καμπάνια για την ελονοσία