ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: μέχρι 15 Φεβρουαρίου συμβάσεις Κλινικών & ελεγκτικών

Mέχρι τις15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υπογράψουν οι Ιδιωτικές Κλινικές συμβάσεις  με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες,προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία  εκκαθάρισηςτων οφειλών του Οργανισμού προς τους παρόχους.
ΕΟΠΥΥ: μέχρι 15 Φεβρουαρίου συμβάσεις Κλινικών & ελεγκτικών

Mέχρι τις15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υπογράψουν οι Ιδιωτικές Κλινικές συμβάσεις με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες,προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισηςτων οφειλών του Οργανισμού προς τους παρόχους.

Μάλιστα όπως ανακοινώνει ηδιοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η σύναψη συμβάσεων μεταξύ ιδιωτικών κλινικών και ελεγκτικώνεταιρειών που θα κάνουν τον κλινικό έλεγχο και την εκκαθάριση των απαιτήσεωνπρος τον ΕΟΠΥΥ του 2013, αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από τον νόμο 4172/2013 και την Υ.Α. Υ9/οικ.85507/2013.

Ωστόσοοι ιδιώτες πάροχοι (κυρίως τα διαγνωστικά. εργαστήρια, γιατροί κλπ ) έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους γιατις ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες ζητούν υπέρογκες αμοιβές για τηντακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων. Όπως αναφέρουν οι πάροχοι, «το ποσοστό 2,5% έως 3,1% επίτου συνόλου των υποβολών μας που αξιώνουν είναι εξωπραγματικό, όταν για το πολύπιο εντατικό και κοστοβόρο έργο ελέγχου των κλινικών έχουν συμφωνήσει αμοιβήπου δεν ξεπερνά το 1,25%. Θυμίζουμε βεβαίως ότι ο Φ.Π.Α. με τον οποίοεπιβαρύνεται η ανωτέρω αμοιβή αποτελεί επιπλέον κόστος για τους παρόχουςΠ.Φ.Υ., ενώ οι ελεγκτικές εταιρείες απαιτούν και προκαταβολή (!!!) για ναεκκαθαρίσουν παλαιές οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».

Για τονλόγο αυτό, την περασμένη εβδομάδα 7 Ενώσεις Ιδιωτών παρόχων Υγείας, προχώρησαν στην εξής πρόταση: ναχρηματοδοτήσουν τον ΕΟΠΥΥ με ένα εκατομ. ευρώ, προκειμένου να απασχολήσει υπερωριακάτους υπαλλήλους του ώστε να ολοκληρωθεί μέσα σε 60 ημέρες η εκκαθάριση των ενταλμάτων.


Εν τωμεταξύ, δόθηκε ήδη εντολή από τον Οργσνιμό, να αποπληρωθεί ο μήνας Αύγουστος του 2013 μόνο γιατις ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ ότι έχουν υπογράψεισύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία. Οι υπόλοιποι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θαπληρωθούν τον Αύγουστο με εντολή του Υπουργού Υγείας μόνο και αφού ενημερώσουντον Οργανισμό ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη:

Κλινικές: ο Άδωνις και ο ΕΟΠΥΥ εκθέτουν τον Σαμαρά