ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Οι 3 εξωφρενικοί λόγοι που δεν πληρώνει τα χρέη του ο ΕΟΠΥΥ

Αποκαλύψεις που σοκάρουν από τους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ για τους πραγματικούς λόγους , για τους οποίους ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει τους παρόχους υγείας.
Οι 3 εξωφρενικοί λόγοι που δεν πληρώνει τα χρέη του ο ΕΟΠΥΥ

Αποκαλύψεις που σοκάρουν από τους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ για τους πραγματικούς λόγους , για τους οποίους ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει τους παρόχους υγείας.


Ακόμα και να αποδεχθούν οι πάροχοι τη λύση των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών που επιβάλει με το «έτσι θέλω» ο ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να ελεγχθούν πάλι από τους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ για να εγκριθούν τα κονδύλια από τους παρέδρους!


Παράλληλα για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν υπάρχει η αντίστοιχη εφαρμογή εκκαθάρισης!


Αλλά και αν ακόμα είχαν εκκαθαρισθεί όλοι οι λογαριασμοί, δεν υπάρχει ρευστό στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ.


Τις αποκαλύψεις αυτές κάνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ, δηλαδή οι διοικητικοί υπαλλήλοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι γνωρίζουν ακριβώς την κατάσταση του Οργανισμού και με αφορμή την ανάθεση του έργου της της εκκαθάρισης των λογαριασμών των παρόχων σε Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες (Ι.Ε.Ε.).


Όπως επισημαίνουν «όλη η διαδικασία που τηρείται είναι έωλη, ασαφής, αόριστη και εγκυμονεί κινδύνους για τον ΕΟΠΥΥ, τους εργαζόμενους αλλά και τους παρόχους.


Υπάρχουν κενά στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ανάθεση και ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:
--είναι αδιανόητο οι υπουργικές αποφάσεις να τροποποιούν ή να υποκαθιστούν Νόμο
--είναι αδιανόητο να μην διασφαλίζεται η εφαρμογή του δημοσίου λογιστικού
--είναι αδιανόητο ο ελεγχόμενος να αμείβει τον ελέγχοντα
είναι αδιανόητο οι Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.) να οριστικοποιούν δαπάνες που δεν έχουν ελέγξει οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Άραγε το ελεγκτικό συνέδριο θα εγκρίνει τα σχετικά χρηματικά εντάλματα;».


Και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν: «Καμία ελεγκτική εταιρεία του ιδιωτικού τομέα δεν έχει την δυνατότητα εκκαθάρισης χωρίς την βοήθεια του ΕΟΠΥΥ και στην ουσία θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές του (κτίρια κ.λ.π.) και το έμψυχο υλικό. Συμπερασματικά οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα κάνουν τη δουλειά και οι εταιρείες θα παίρνουν απλά την αμοιβή.


Σημειωτέον ότι η καθυστέρηση εξόφλησης είναι «πλασματική» και θεωρούμε ανεπίτρεπτο να χρεώνουν αδυναμία και ευθύνες στους εργαζόμενους, δεδομένου ότι ενώ η πλειοψηφία των ΠΕ.ΔΙ. έχουν τελειώσει την πλήρη εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων οφειλών και έχουν προχωρήσει και στην εκκαθάριση των ετών 2012-2013, δεν μπορούν να καταχωρήσουν τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης λόγω έλλειψης εφαρμογής!!!. Ας μας πληροφορήσει κάποιος οι παραπάνω εκκαθαρισμένοι λογαριασμοί θα ανατεθούν και αυτοί στις εταιρείες;


Επιπλέον σημαντική αιτία καθυστέρησης εξόφλησης είναι και η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή η έλλειψη ρευστού!!! Αν υποθέσουμε ότι είχαν εκκαθαριστεί όλοι οι λογαριασμοί που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στον ΕΟΠΥΥ σε ποσοστό 100% θα μπορούσε ο Οργανισμός να αποπληρώσει σήμερα όλες τις οφειλές του;».

Διαβάστε επίσης
Με 152 «ναι» και 115 «όχι» ψηφίστηκε η κινητικότητα στον ΕΟΠΥΥ

Στα άκρα η σύγκρουση παρόχων - ΕΟΠΥΥ & εξώδικα

ΙΣΑ: Ο ΕΟΠΥΥ μας εκβιάζει χωρίς κανένα νόμιμο έρεισμα