ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΠΙΣ: εκθέτουν τον ΕΟΠΥΥ οι δηλώσεις περί παραπεμπτικών

ΠΙΣ: εκθέτουν τον ΕΟΠΥΥ οι δηλώσεις περί παραπεμπτικών

Στηλιτεύει έντονα την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το θέμα της υπερπληθώρας των παραπεμπτικών εξετάσεων (10,5 εκατ. ) ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σημειώνοντας ότι οι ανακοινώσεις αυτές τον εκθέτουν και κατ’ επέκταση και το Υπουργείο Υγείας.

Στηλιτεύει έντονα την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το θέμα της υπερπληθώρας των παραπεμπτικών εξετάσεων (10,5 εκατ. ) ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σημειώνοντας ότι οι ανακοινώσεις αυτές τον εκθέτουν και κατ’ επέκταση και το Υπουργείο Υγείας, γιατί αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά την ανεπάρκεια του κράτους καθώς επίσης και τη σκοπιμότητα να μεταφερθούν οι ευθύνες στους ιατρούς προκειμένου να μην εξοφλήσει η πολιτεία τις δεδουλευμένες δαπάνες.

Για να μην πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, κατηγορεί τους γιατρούς για υπερπληθώρα παραπεμπτικών, τονίζει ο ΠΙΣ και συνεχίζει:

«Η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με την αποδυνάμωση της λειτουργίας των ιατρείων του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και η άναρχη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα, με την πληθώρα εμπορικών επιχειρήσεων υγείας, έχουν σαν αποτέλεσμα, οι ασφαλισμένοι προσπαθώντας να τους παρασχεθεί “ό,τι τους απέμεινε από την Υγεία τους”, να καταφεύγουν σε εξετάσεις και άλλες παροχές του συστήματος, ακόμη και με υπερβολές. Τα προβλήματα του Συστήματος Υγείας είναι εγγενή και αυξάνονται συνεχώς και καλό είναι η συντεταγμένη πολιτεία να ενεργήσει βάζοντας κανόνες ορθής λειτουργίας και προσφοράς υπηρεσιών. Αφενός η εφαρμογή θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων – κάτι που ως ΠΙΣ έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη - θα πρέπει επιτέλους να υλοποιηθεί, αφετέρου το κράτος θα πρέπει να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του και να σταματήσει το κυνήγι της ενοχής που όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά απεναντίας ζημιώνει τη δημόσια υγεία και περίθαλψη».