ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Στον ΕΟΠΥΥ οι 3.000 γιατροί που δεν προτίμησαν το ΠΕΔΥ

Στο δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να ενταχθούν πλέον οι 3.000 γιατροί, δηλώνοντας συμμετοχή από 16- 23 Μαίου- οι οποίοι αποφάσισαν να είναι εκτός του νέου φορέα της ΠΦΥ του ΠΕΔΥ.

Στον ΕΟΠΥΥ οι 3.000 γιατροί που δεν προτίμησαν το ΠΕΔΥ

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 3.000 ιατροί που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ), καθώς και αυτοί των οποίων έληξαν οι συμβάσεις τους μέσα στο 2013 αλλά και όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4238/14, μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, οι ιατροί αυτοί μπορούν από την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και μέχρι την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, μέσω του λογισμικού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και με τη χρήση του κωδικού τους, να αποδεχθούν την «Δήλωση ιατρού για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ», προκειμένου να συμβληθούν με τον Οργανισμό για 6 μήνες.

Οι ιατροί που θα συμβληθούν, θα έχουν την δυνατότητα 200 επισκέψεων το μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ ανά επίσκεψη.

Έτσι, το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ διευρύνεται, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού και αγγίζει πλέον τις 7.500 και σε συνδυασμό με τους ιατρούς του Π.Ε.Δ.Υ., που ανέρχονται σε περίπου 5.000, διασφαλίζεται πλήρως η επαρκής πρόσβαση όλων των Ελλήνων πολιτών σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.