ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Σκληρή απάντηση στον Άδωνι από τις ιδιωτικές κλινικές

Καθολική συμμετοχή θα έχει η κινητοποίηση των ιδιωτικών κλινικών και ο υπουργός Υγείας θα εκπλαγεί, προειδοποιεί η Πανελλήνια Ένωση ιδιωτικών Κλινικών, με αφορμή τις απειλές του κ. Α. Γεωργιάδη σε περίπτωση που ξεκινήσει η επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές κλινικές.

Σκληρή απάντηση στον Άδωνι από τις ιδιωτικές κλινικές

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε την Τετάρτη ότι όποιος κάνει επίσχεση υπηρεσιών υγείας, θα καταγγέλεται η σύμβασή του με τον ΕΟΠΥΥ».

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών στην πρόσφατη γενική της συνέλευση εξουσιοδότησε το δ.σ. της ΠΕΙΚ να ορίσει ημερομηνία έναρξης της επίσχεσης υπηρεσιών σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της, σχετικά με την εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και τις ρυθμίσεις για το clawback και το rebate.

Η ΠΕΙΚ αναφέρει ότι «ο κ. Α. Γεωργιάδης έχει μεγάλο θράσος. Ας βρει το πολιτικό θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ότι ζητά να νοσηλεύουμε ασθενείς και να πραγματοποιούμε χειρουργεία χωρίς να μας πληρώνει. Πολιτική υγείας με κλοπιμαία δεν υπάρχει. Ζητάμε ότι πιο λογικό και δίκαιο: «Να πληρωνόμαστε για όσες υπηρεσίες παρέχουμε με δικούς σας τιμοκαταλόγους.

Εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρώνει, γιατί έχει καταρρεύσει εξαιτίας της πολιτικής σας, ας μην ζητά να αγοράζει ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες Υγείας. Ας αγοράσει όσες μπορεί και μέχρι τον μήνα που μπορεί. Ο Έλληνας ασθενής πρέπει να μάθει την αλήθεια.
Εάν δεν έχετε το θάρρος να την πείτε τότε θα την πούμε εμείς. Όσο για τις απειλές σας σας πληροφορούμε ότι «δεν μασάμε».